El pierenc Toni Bou intentarà guanyar demà el trial de Baiona, a Pontevedra, la penúltima prova del Campionat d'Espanya de trial per tal de no dependre d'ell mateix per aconseguir el títol. Ara mateix és segon, un punt darrere del seu principal adversari de tota la temporada, el pilot de Gas-Gas Adam Raga. Això vol dir que un triomf del corredor d'Ulldecona a la cita de demà suposaria que Bou ja no depengués d'ell mateix en la cita final del certamen, la de Cal Rosal, ja que Raga en tindria prou, allà, amb una segona posició per aconseguir el títol.

El Campionat d'Espanya sol ser més obert que el Mundial, ja que la dificultat no és tan alta, la qual cosa iguala els competidors, i també pel sistema de competició, que a Pontevedra, per exemple, no beneficiarà gaire un Bou que haurà de sortir primer. D'aquesta manera, de les cinc proves que s'han disputat fins ara, Bou n'ha gua-nyat només dues, a Lozoyuela i a Candeleda, ha quedat segon, sempre darrere de Raga, en dues més, al Condado i a Andorra, i fins i tot va ser superat per Jeroni Fajardo en la cursa inicial, la que es va disputar a la localitat mallorquina de Sant Joan. Per la seva banda, Raga ha guanyat més proves, però va arribar a ser quart a la segona prova, vençut no només per Bou i per Fajardo, sinó també pel basc Jaime Busto.

El campionat estatal sol ser, cada temporada, el títol que més es resisteix a Bou. Malgrat que ha guanyat les últimes edicions, sempre ha tingut problemes, sobretot perquè des de la federació s'han intentat canviar els sistemes de puntuació per tal d'igualar una mica més les coses i no fer més evident el seu domini. Si el guanya, completarà la tercera temporada perfecta consecutiva, la quarta de la seva carrera.