Rafa Nadal continua demostrant que es troba en una fase ascendent en el seu joc, que va arribar a tocar fons aquesta temporada. Avui intentarà aconseguir un títol en pista ràpida i ho farà a casa de qui ha estat el seu gran rival històric, Roger Federer. El suís, nascut a Basilea, ciutat en què es disputa el torneig i on ha guanyat sis vegades, haurà de defensar el trofeu de l'amenaça del mallorquí.

Ahir, Nadal va vèncer el francès Richard Gasquet per 6-4 i 7-6, en un triomf que, de retruc, classifica per al Màsters de Londres el japonès Kei Nishikori i l'alacantí David Ferrer. De tota manera, el partit va començar millor per a Gasquet, que va situar-se amb un 4-2 favorable al primer set i també va arribar a guanyar per 5-3 en el segon. Però Nadal, que va començar el partit fred, va saber reaccionar al tram final de cada màniga i va anar encadenant jocs fins a remuntar en cadascuna d'elles. L'aspecte mental, una variable que el mateix jugador balear ha expressat que ha fallat massa cops enguany, sembla que va millorant per a l'exnúmero 1 del món.

Per la seva banda, Federer va derrotar el nord-americà Jack Sock per 6-3 i 6-4 en un partit en què va prémer l'accelerador quan ho va necessitar. L'helvètic juga a Basilea després d'haver caigut en el primer partit a Xangai, fa dues setmanes.