El BC Martorell no va saber mantenir el pols al final i va cedir contra un CB Igualada que va mantenir-se més encertat als darrers minuts. Els martorellencs van portar el ritme del partit durant 33 minuts però al final les forces els van fallar. Dos triples de l'igualadí Gual, que amb els seus disset punts va ser un malson per als locals, van començar a obrir una escletxa que amb el pas dels minuts va ser inaturable. El parcial de 9-25 al darrer quart ja ho diu tot.

El Martorell va pagar molt car el seu 12% en triples (4/32) i així és molt complicat poder guanyar un partit en aquestes categories. El matx va començar amb el ritme de joc controlat pels del Baix Llobregat. Mabior feia molt de mal sota el cèrcol i els seus punts tapaven algunes de les carències que tenia l'equip. A l'Igualada li costava molt superar la bona defensa local i els onze punts anotats al final del primer quart descriuen prou bé aquesta situació.

Els igualadins havien de trobar alguna solució per aturar els punts del conjunt martorellenc sobretot per part de Mabior i van començar a provar diversos tipus defenses alternatives (individual, en zona, mixta, matx-up) que, a la llarga, van acabar desconcertant el conjunt del Martorell Solvin. Aquesta pressió defensiva unida a una millora en atac va fer que el resultat al descans fos més anivellat que a la fi del primer quart tot i que el Martorell encara portava la capdavantera (28-24). Al tercer quart les tornes no van variar gaire tot i que l'Igualada cada vegada s'apropava al marcador de forma més perillosa. Tot indicava que el partit es decidiria al tram final, com així va ser, ja que el resultat al final del tercer quart era de 44-38 favorable al Martorell Solvin.