El programa italià "Li Iene" va emetre aquest dilluns a la nit una gravació en què s'escolta el suposat enfrontament entre dos dels seus reporters i Marc Márquez i la seva família, a qui van instar a publicar els vídeos que suposadament els van requisar.

Els presentadors de l'espai televisiu, Ilari Blasi i Teo Mammucari, van introduir el vídeo i van assenyalar que els reporters Stefano Corti i Alessandro Onnis van ser "agredits violentament".

La major part del contingut emès va ser un enregistrament de so en la qual s'escolta com els dos periodistes van rebre al pilot a la vorera de casa a Cervera (Lleida, nord-est) per lliurar-li una copa de broma per l'incident amb Valentino Rossi a Sepang .

"Vam anar a la casa de Márquez i vam estar esperant. Però fora de casa, a la vorera", van dir els reporters abans de subratllar que en cap moment van accedir al domicili del pilot. Van explicar que van pretendre donar la copa a Márquez però que el seu germà, Àlex, la va llançar a terra.

Els moments més tensos es van produir posteriorment, a l'arribada del pare, Julià, que segons van relatar va colpejar la càmera dels reporters.

En l'àudio s'escolta al pare preguntar la raó per la qual havien acudit a gravar "sense permís" i increpar-los per haver-li tacat el cotxe que tenia aparcat al costat de l'habitatge amb vi escumós, amb el qual van rebre entre crits al motociclista.

La tensió va anar en augment i, mentre un dels reporters tractava d'explicar que "tot és un joc", el pare li va respondre que "a això se'n diu posar merda".

En conèixer la procedència dels periodistes, s'escolta al pare afirmar que a Itàlia es viu amb la màfia i amb "aquestes porqueries".

Segons van explicar els italians, Julià va agafar a un d'ells pel coll i finalment la família de Márquez es va quedar amb dues targetes de memòria que conté les imatges del que ha passat, segons la versió dels italians.

Per això van instar el pilot a fer-les públiques per aclarir els fets i van llançar una etiqueta a Twitter per animar-lo a fer-ho sota el títol #Marquezescistovideo (Márquez treu el vídeo).

Tot i que el programa, propietat de Mediaset i de l'estil de 'Caiga quien Caiga', havia anunciat la difusió d'unes imatges preses durant l'incident, finalment no va ser així i només van publicar un vídeo de curta durada registrat amb un telèfon mòbil.

En aquest enregistrament es veu com una persona del cercle de Márquez introdueix el que sembla part d'una càmera de vídeo al garatge de l'habitatge i com els dos reporters donen explicacions a la policia, que es va presentar al lloc dels fets.

Així mateix han lamentat que "la premsa espanyola ens acusa d'haver agredit Márquez" i van rebutjar aquesta versió.

El programa "Li Iene" (Les hienes) va emetre dissabte un comunicat en el qual s'afirma que els reporters han denunciat al pilot i a la seva família per agressió, lesions, calúmnia i furt.

El pilot, per la seva banda, també els ha denunciat per insults i agressions ja que, segons la seva versió dels fets, els reporters "van proferir una sèrie d'insults, realitzant determinades accions humiliants i arribant a empènyer els seus familiars propers".