L'alemany Nico Rosberg va aconseguir el seu sisè triomf d'una temporada, la 2016, que va acabar per fi després d'uns mesos en què el domini de l'escuderia Mercedes sobre els seus rivals ha estat gairebé insultant. Rosberg, que ja s'havia assegurat el subcampionat a Brasil en la prova anterior, va aprofitar-se de la pole position aconseguida en la jornada de dissabte i va limitar-se a mantenir a una distància prudencial el campió del món, un Lewis Hamilton clarament relaxat des que va guanyar el títol.

Un dels pocs incentius de la cursa d'ahir era la lluita per la quarta posició del Campionat del Món entre dos finlandesos, el número 2 de Ferrari, Kimi Raikkonen, i el pilot de Williams Valtteri Bottas. Al final, en una feina clarament d'equip, Sebastian Vettel, amb el tercer lloc del campionat ja assegurat, va fer més aviat poc per superar el seu company d'escuderia i va permetre que Raikkonen sumés els punts necessaris per quedar just darrere d'ell en la classificació final.

Els espanyols, a darrere

L'última cursa del campionat va ser un reflex de la impotència que els pilots espanyols, en particular Fernando Alonso, han demostrat durant tot el curs. Ahir, l'asturià ja va tenir problemes en la sortida, en què va tocar amb el Sauber del brasiler, Felipe Nasr, i va haver d'entrar en la primera volta al box per reparar el seu lent McLaren. En tornar, no va poder superar un discretíssim dissetè lloc, just per darrere del sud-americà.

Pel que fa a Carlos Sainz, va ser onzè, tot i que, com a mínim, va guanyar la partida al seu company de Toro Rosso, el prometedor holandès Max Verstappen, que es va classificar just darrere d'ell. Finalment, el castellonenc Roberto Merhi, que tornava a la graella després d'unes curses absent, va quedar l'últim dels pilots que no van abandonar.