El consell d'administració del Gipuzkoa Basket Club, entitat que aquesta temporada, esportivament, s'anomena RetaBET.es, va decidir ahir destituir el seu entrenador, Jaume Ponsarnau, a causa dels mals resultats obtinguts en aquest principi de temporada. El Gipuzkoa és l'últim classificat en solitari de la lliga Endesa, amb cap victòria després de vuit partits jugats. La derrota en el duel contra un dels rivals directes, el Baloncesto Sevilla, de diumenge passat a Illunbe ha servit per certificar aquesta decisió.

En una nota de premsa, el club va al·legar, per explicar la destitució de l'exentrenador del Bàsquet Manresa, que valora "l'esforç i la dedicació" de Ponsarnau, però que considera "necessari un canvi en la direcció tècnica de l'equip". L'entitat va agrair al tècnic la feina feta i li va desitjar "el millor" en el seu futur professional, tot i que els resultats i la imatge de l'equip d'enguany no han complert les expectatives.

Des d'ahir fins al moment que es tanqui la contractació d'un nou entrenador, que s'espera que sigui abans del partit de dissabte a la pista del MoraBanc Andorra, els entrenadors Jon Txakartegi i Lolo Encinas dirigeixen els entrenaments. Damunt de la taula, però, hi ha els noms de Porfi Fisac, Natxo Lezkano i Paco García per dirigir el projecte.