Just abans d'un viatge de tretze hores per disputar el Mundial de clubs poca gent al Barça pensa que avui hi ha un important partit de lliga contra el Deportivo al Camp Nou, però Luis Enrique no és d'aquests. El tècnic asturià va voler donar importància a un duel que, si no es guanya, pot provocar que el seu equip sigui atrapat per l'Atlètic de Madrid al capdavant de la lliga. A més, el rival, que la temporada passada es va salvar del descens justament al Camp Nou amb un empat (2-2), és una de les sensacions d'enguany, amb la sisena posició a la classificació.

El Barça haurà de superar la lesió de Neymar, que es va fer un trencament fibril·lar a l'adductor de la cama esquerra abans de jugar contra el Leverkusen. Per contra, recupera un Sergi Roberto que, segons el seu entrenador, ja està a punt. També podrà jugar Messi, que ahir es va entrenar amb normalitat, tot i els gestos que va fer dimecres a Alemanya i que podien fer pensar en algun tipus de dolor muscular.

Partit intens

Luis Enrique va dir que "el Deportivo no s'assembla gens al de la temporada passada, tot i que té el mateix entrenador perquè ha fet molts fitxatges. És un dels equips que m'ha sorprès més en aquest inici de temporada. És molt intens defensivament i intentarem compensar-ho amb bon futbol".

L'entrenador va admetre que "tothom està pensant en el Japó i jo els he de frenar, fins i tot la meva família. Hem de guanyar els tres punts per seguir sent líders". Sobre Neymar, "m'agradaria que estigués bé, però primerament s'ha de recuperar totalment". Davant la possibilitat que estigui recuperat per disputar la final del Mundial de clubs, "us recordo que abans cal jugar una semifinal".

Pel que fa al Deportivo, els de Víctor Sánchez no disposaran de Mosquera, per sanció, ni d'Oriol Riera, Fabricio, Celso Borges, Jonás Gutiérrez i Fede Cartabia, per lesió. La resta dels jugadors disponibles van entrar a la convocatòria, inclosos els inèdits Medunjanin i Saúl García".