El jugador del Gimnàstic de Manresa Arnau Tortosa va debutar ahir amb un triomf a la fase prèvia del campionat d'Espanya sub-16 després que ahir Catalunya s'imposés a Castella i Lleó per 2-0 en un partit en què el cadet del Nàstic va sortir d'inici i va disputar tot el matx. Avui a partir de les 10.30 disputaran el segon duel contra el combinat de Madrid.

Catalunya va dominar el partit amb ofici i tot i que Castella i Lleó estava ben posicionat al terreny de joc però al minut 3 Iván Gil va marcar l'1-0 amb un fort xut des de fora l'àrea. Catalunya va seguir pressionant però les bones aturades del porter castellà Diego Altube evitaven els gols. Ofensivament, durant el primer temps per part del conjunt lleonès només cal destacar una rematada de cap de Víctor García que va ser ben aturada pel porter català Arnau Tenas.

Tot just començar la segona part Catalunya va marcar el segon i definitiu gol mitjanit Abel Ruiz al minut 50 aprofitant una pilota que havia quedat morta dins l'àrea petita lleonesa. Al minut 57, Iván Gil, que havia marcat el primer gol, va estar a punt de fer el tercer però el seu xut va estavellar-se al pal de la porteria rival. Tot i que el resultat final no va ser més ampli, la selecció sub-16 va dominar el partit gràcies a la bona posició dels jugadors al camp així com també degut a un joc ràpid.

Contundent triomf sub-18

La selecció catalana sub-18 també va estrenar-se amb triomf però aquest ho van tenir més fàcil que la sub-16 ja que van golejar també Castella i Lleó per un clar 7-1. Tot i que els lleonesos van arribar a empatar a un, el partit ja gairebé estava vist per a sentència a la mitja part.

A la represa, les tornes no van variar gens i el domini català va continuar sent contundent i finalment van acabar guanyant per un clar 7-1. Avui a les 12h jugaran el segon matx contra Madrid.