La jornada d'ahir va ser de festa per als participants al Dakar i per entrar en calor, si és que no n'hi ha prou a l'Amèrica del Sud en aquestes dates, per preparar les properes jornades. El pròleg d'onze quilòmetres que es va disputar a Arrecifes, al nord-oest de Buenos Aires, va servir només per determinar l'ordre de sortida de cara a la jornada d'avui. Tres dels nostres, el copilot Àlex Haro, en cotxes, i Gerard Farrés i Jordi Viladoms, en motos, van quedar dels deu primers. L'altre motorista, Armand Monleón, va conservar molt i va invertir més de quatre minuts més que Joan Barreda, el guanyador de l'especial, a fer el recorregut. El pròleg es va haver de cancel·lar per a una bona quantitat de cotxes i per als camions per culpa de l'accident del xinès Guo Meiling, que es va despistar en l'arribada a Arrecifes, en l'enllaç, i va atropellar quatre persones. Cap d'elles no va resultar ferida de gravetat.

En la part esportiva, en motos, Barreda va fer valer des del primer moment la seva condició de favorit i va superar per mil·lèsimes el portuguès d'Husqvarna Ruben Faria. Un altre lusità, Hélder Rodrigues, va ser tercer. Farrés va voler demostrar que està en un bon moment de forma, i Viladoms també va ser dels millors, tot i que els temps d'ahir no valdran per a res en les properes jornades.

En cotxes, una doble sorpresa. L'holandès Bernhard ten Brinke va superar de tres segons Carlos Sainz, i va obtenir el simbòlic primer lloc. Qui es va voler mostrar a tothom va ser l'osonenc Xevi Pons, un especialista en els ral·lis, que ahir va ser tercer. Nani Roma, amb Àlex Haro al costat, no va tenir els problemes de l'any passat i va ocupar la sisena posició.

Avui comença l'acció seriosament amb l'etapa entre Rosario i Villa Carlos Paz.