Espanya va començar l'europeu amb una patida victòria contra una minvada Alemanya. En el partit el combinat espanyol va demostrar el caràcter i la maduresa necessaris per endur-se el triomf en un final igualat.

Ni les exclusions patides ni la targeta vermella amb què va ser sancionat Jorge Maqueda van alterar el pols del conjunt espanyol. Un parcial de 8-1 situava als espanyols set gols a sobre quan faltaven dos minuts per al descans (18-11). Quan més ben encarada semblava la victòria, Alemanya va reaccionar i va arribar a situar-se a només tres gols (19-16). A partir de llavors les alternatives es van anar mantenint. El matx va entrar als minuts decisius amb una curta renda a favor dels de Manolo Cadenas, que la van mantenir.