L'Atlètic de Madrid va perdre el liderat de la lliga en benefici del Barça, equip al qual s'enfrontarà dissabte i al qual, a més, falta un partit per disputar. Els matalassers no van poder superar el bon exercici defensiu d'un Sevilla que va plantar la muralla davant de la porteria de Sergio Rico i que, a sobre, va haver de superar l'expulsió de l'extrem Vitolo, quan encara quedava mitja hora per jugar. El resultat va ser frustrant per a un Atlètic que ho va intentar fins al final, i reconfortant per al Sevilla, que va sortir content del club sumat al Manzanares.

L'Atlètic, de fet, sortia pressionat per la victòria del Barça de dissabte a Màlaga i va haver d'encarar un partit d'extrema incomoditat, com els últims que havia disputat, tot i que en aquesta ocasió no va tenir la fortuna de trobar la inspiració d'un Griezmann que l'havia salvat els últims partits.

El Sevilla va plantejar un partit defensiu i va obligar l'Atlètic a dominar, amb una circulació de pilota travada i a intentar apel·lar a la paciència. Els homes de Simeone van trigar un quart d'hora a trobar la primera esquerda al mur, en una acció que va acabar amb un xut de Saúl a l'exterior de la xarxa. A partir d'aquí, els blanc-i-vermells van donar més acceleració al joc i van fer patir els andalusos, tot i que Banega hauria pogut avançar el Sevilla en una sortida aïllada en què la pilota, després de tocar en Saúl, va picar al travesser d'Oblak.

Ni contra deu homes

En tot moment va ser l'Atlètic qui va proposar fer joc i encara va intensificar el seu domini a l'inici de la segona meitat. L'entrada del belga Yannick Ferreira-Carrasco va dotar de més profunditat l'equip i la millor ocasió va arribar en una rematada de cap de Griezmann que es va estavellar al pal. Tot seguit, Vietto va ser llançat a terra per Vitolo, que va veure la segona targeta groga i va deixar el seu equip amb deu homes.

Aquest fet va ser un al·licient per als matalassers, que van afrontar l'ofensiva final. Carrasco va posar a prova Sergio Rico i el mateix porter va aturar un xut de Gabi quan Jackson Martínez i Ángel Correa ja havien entrat al terreny de joc. D'aquesta manera, el partit va anar morint i amb ell les esperances de l'Atlètic d'arribar líder al Camp Nou. El Barça és ara primer per millor diferència de gols.

Després del partit, un dels homes forts del vestidor atlètic, el centrecampista Koke, va lamentar les ocasions fallades i va argumentar que "el nostre objectiu és acabar tercers. Sempre ho hem dit. Ara cal tirar endavant". La propera cita, però, no serà a Barcelona, sinó al Calderón, en la tornada de la Copa del Rei contra el Celta, dimecres.