El serbi Novak Djokovic va sotmetre ahir el britànic Andy Murray en la final de l'Open d'Austràlia i va igualar, amb el seu sisè títol a Melbourne, els sis trofeus de l'australià Roy Emerson, qui fins ahir tenia el rècord de victòries en aquest gran eslam en solitari. Per 6-1, 7-5 i 7-6 (3) va batre el número 1 del món el seu més immediat perseguidor en el rànquing.

Superat per la solidesa del jugador de Belgrad i afectat per les seves imprecisions, Murray va claudicar després de dues hores i 53 minuts. En la reedició de la final del curs passat, guanyada també per Djokovic, el balcànic va capturar al ciment blau del Rod Laver Arena el seu títol número 46 en pista dura. Només el suís Roger Federer, a qui va superar a les semifinals, en té més que ell (60) en aquesta superfície, després d'haver deixat enrere, progressivament, els 26 d'Ivan Lendl, els 36 de Pete Sampras i els 46 d'Andre Agassi.

Amb el d'ahir, ja són 11 grans eslam sels que acumula el tennista serbi, repartits així: 6 Open d'Austràlia, 2 Open d'Estats Units i 3 Wimbledon. Només Roland Garros el separa del ple en els quatre grans esdeveniments. I aquest serà el seu pròxim repte, després de guanyar 2,2 milions d'euros a Melbourne.