Els detalls del contracte signat pel porter David de Gea amb el Reial Madrid com a part d'un traspàs que va acabar per no produir-se han sigut difosos pel portal Football Leaks, que apunta que el sou del porter hagués rondat els 12 milions d'euros bruts per temporada. El document, datat a 31 d'agost del 2015 a Madrid, compta amb les signatures tant del jugador com de José Ángel Sánchez i Manuel Redondo, directius del club blanc.

La còpia del contracte ara feta pública revela un acord per sis temporades (2015-2021), amb una prima de contracte d'11,8 milions d'euros pagats en dos terminis cada any, als quals s'hi sumen 6.000 euros mensuals i les primes pactades amb tot l'equip en funció del seu rendiment.

El traspàs del porter es va desbaratar a última hora després d'estar tancada l'operació, que lligava el Manchester United i el porter costarriqueny Keylor Navas.

El Reial Madrid va emetre l'1 de setembre un comunicat en el qual va precisar que el fitxatge no es va poder completar per la tardança del conjunt anglès a l'hora d'introduir les dades de l'operació en el sistema de transferències de la FIFA (TMS en les seves sigles en anglès).

El document filtrat per Football Leaks -un portal els autors del qual es declaren portuguesos però es mantenen en l'anonimat- aporta tots els detalls d'aquest acord. En el text, el Madrid precisa que la retribució salarial bruta és calculada "tenint en compte l'aplicació d'un tipus de l'IRPF -l'impost sobre la renda- del 45 %", per la qual cosa el sou "s'ajustarà" en el cas que els tipus "es modifiquin a l'alça o a la baixa".

També desvetlla totes les clàusules que figuren en el contracte, com les que fan referència als drets d'imatge del futbolista, que no pot vendre'ls a una altra empresa sense autorització expressa del club.

El Madrid exigeix al jugador que compleixi una sèrie de condicions relacionades amb les seves xarxes socials, com ara incloure enllaços a les pàgines oficials de l'equip, "comentar o recomanar serveis, fotos, vídeos, esdeveniments o promocions", així com "publicar els vídeos que li indiqui" en el cas que disposi de canal propi a Youtube o alguna altra plataforma similar.

Un altre epígraf àmpliament detallat és el que fa referència a les "activitats incompatibles" amb el contracte, com ara participar en activitats "esportives o lúdiques que impliquin risc de lesió alienes al Madrid", "realitzar activitats que limitin o disminueixin els períodes de descans físic", així com muntar en qualsevol tipus de moto o fer esquí, parapent, escalada o alpinisme.

Els impulsors del portal Football Leaks diuen que el seu objectiu és afavorir la transparència en el món del futbol, davant dels qui els acusen d'haver accedit als papers a través d'atacs informàtics i fins i tot d'intentar fer xantatge als afectats.