L'ajuntament del Bruc va acollir la presentació de La Portals 2016. Durant l'acte es va anunciar que en aquesta edició s'homenatjarà Marino Lejarreta, exciclista guanyador de la Vuelta a España de 1982 i un dels corredors que va tenir més èxit en la dècada dels vuitanta.

La coneguda marxa en BTT que transcorre pels màgics paratges de la muntanya de Montserrat afrontarà la seva setena edició el dia 10 d'abril. Un dia abans, el dia 9 d'abril, tindrà lloc La Portals Solidària, que tindrà 15 quilòmetres i es destinarà als més joves i als que no vulguin tanta exigència.

Amb sortida i arribada a Collbató, La Portals 2016 constarà de 59 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.300 metres. La marxa no serà competitiva, sinó una pedalada tècnicament molt assequible. No hi haurà trialeres i el 90% del recorregut passarà per pistes i camins. Es recorreran els Portals d'entrada a la muntanya de Montserrat: Collbató, el Bruc, Marganell i Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar i Esparreguera. La marxa és oberta a tothom, amb un límit de 1.500 participants.

L'acte de presentació de La Portals 2016 va ser conduït pel periodista Jordi Iturria, i entre els nombrosos assistents destacava la presència d'antics esportistes com Josep Lluís Laguia, Melcior Mauri, Kiku Soler, Àngel Edo, Jaume Vilamajó i Sandra Santanyes. També hi van ser presents el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, l'alcalde del Bruc, Enric Canela, el gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Xavier Aparicio, i l'homenatjat Marino Lejarreta.

La Portals 2016 té un acord de col·laboració amb l'Associació Asdent, que recull aportacions econòmiques per poder dedicar a la recerca d'aquesta malaltia minoritària. Un euro de cada inscrit es donarà a l'associació. Les inscripcions per a La Portals ja són obertes al web de la marxa.