Pau Bartoló culmina el seu repte de recórrer 140 km a la gèlida Lapònia

L'avianès arriba al destí, la frontera entre Noruega i Finlàndia, amb temperatures de -40 graus

20.02.2016 | 00:00
Pau Bartoló, satisfet per haver completat l´aventura, ahir a Karasjok

Pau Bartoló va fer realitat el seu somni i va culminar el trajecte a Lapònia, a la regió de Finmark (Noruega). Així doncs, va arribar ahir a la meta que ell s'havia fixat, a la frontera de Finlàndia. Els 40 quilòmetres que separen Jergul de Karasjok eren els darrers de tres dies d'esforç, lluita i perseverança que van finalitzar amb la recompensa desitjada. Pau Bartoló, l'avianès de 37 anys, va fer el darrer tram dels 140 quilòmetres que tenia previstos superant les dures condicions que hi ha al cercle polar àrtic, i amb unes temperatures que s'han acostat als 40 graus Celsius sota zero.
El corredor, patrocinat per BUFF, Compressport i Segurartic Catalana Occidente, va viatjar a Lapònia al començament de setmana. No ho va fer sol. Al llarg d'aquests dies l'ha acompanyat un equip de seguiment format per quatre persones. Han estat un gran suport moral, però des de la distància; el repte era cobrir la distància tot sol, corrent en solitari, en una fita que fins ara era inèdita.
El punt de partida era l'indret d'Alta, dimecres. Va recórrer els 50 quilòmetres que separen aquesta localitat amb Maze. I a les baixes temperatures se li va sumar ratxes de vent intenses, sobretot durant la primera part del traçat, quan la sensació tèrmica era encara més baixa. La neu ha estat també protagonista des del primer fins al darrer dia. Sovint es quedava molt compactada i congelada. I quan es trobava en aquests condicions, ell apostava, com a calçat, per les Salomon Snowcross. En canvi, en zones menys nevades la millor elecció per a ell són les Salomon Sense Ultra Soft Ground. El segon dia, entre Maze i Jergui, va sumar 50 km més a les seves cames. En un bon estat físic, va rebaixar més el cronòmetre, comparant-lo amb la jornada inicial.
La tercera etapa era la d'ahir, de 40 km, amb l'arribada a Karasjok. El vent li va donar una treva per fer menys advers el camí per culminar la gesta del corredor de BUFF, i va saber dosificar i aguantar el desgast físic. Així, Bartoló ha signat una fita inaudita i ha sabut sobreposar-se a la monotonia i a la solitud del recorregut. El repte de la Lapònia noruega ja forma part de l'historial de l'avianès, que amplia així la seva llegenda de gran esportista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema