Un gol de Sua a la mitja hora de joc va desequilibrar el derbi intercomarcal entre el Manresa i l'Avià, el primer que guanyen els manresans al Nou Estadi del Congost davant els berguedans en partit oficial de lliga. El partit, amb una gran expectació a les grades (fins i tot amb algun moment de tensió al primer temps), va tenir ingredients per a tots els gustos però sobretot emoció perquè el marcador va ser incert fins al final.

Els dos equips van arribar al duel empatats de punts i mirant de reüll el Vilassar, que continua líder del grup 1 de Primera Catalana una setmana més. La igualtat a la classificació també va quedar palesa sobre el terreny de joc. El Manresa, minvat per les baixes (l'Avià tampoc va poder disposar del seu davanter de referència, Miki López), va intentar portar la iniciativa en l'arrancada del partit. La brega al mig del camp va destacar en els primers minuts de joc, amb accions molt aïllades de perill. La primera va ser a l'àrea de l'Avià quan Sua, després de rebre una passada llarga, va aprofitar una mala sortida del porter visitant Sergi per encarar la porteria, però la rematada va trobar-se amb Toni Liria, que va impedir que entrés. L'elaboració brillava per la seva absència en les dues formacions. Al minut 18 va ser Sergi Soler qui va intentar treure rèdit d'una altra indecisió de Sergi per fer l'1 a 0, però el seu xut llunyà, a porteria buida, el va desviar de cap Toni Liria pràcticament des de la ratlla de gol.

A mesura que passaven els minuts i malgrat un constant embolic al mig del camp, l'Avià va començar a manar sobre el terreny. Al minut 25, Torres va culminar una bona acció individual per la banda esquerra amb un xut llunyà que va sortir desviat per molt poc. Encara no s'havia complert la primera mitja hora que German Pereira va haver de ser substituït per lesió, entrant en el seu lloc Rebollo (min 27). Dani Andreu, aprofitant aquest canvi, va remodelar el seu equip i li va sortir bé perquè tres minuts després arribava l'1 a 0, marcat per Sua en una acció molt protestada pels visitants per un possible fora de joc del davanter blanc-i-vermell. Aquest gol va deixar per uns minuts tocat el conjunta avianès, que va estar a punt de rebre el 2 a 0 en una altra acció de Sua, tot i que en aquesta ocasió va trobar la resposta del porter Sergi. Al minut 39, un desconcertat Avià va estar a punt de fer-se gol en pròpia porteria, coincidint també amb una fase en la qual el col·legiat Altemir Vidal va donar la sensació de tenir el partit completament descontrolat. Amb el temps pràcticament exhaurit, Josep va provar un xut llunyà que va estar a punt de sorprendre el porter Pau Núñez, debutant ahir en el Manresa. Abans del descans encara va haver-hi una doble ocasió local, però sense encert.