Es van celebrar al poliesportiu Pisuerga, a Valladolid, els estatals en la modalitat de carrabina d'aire comprimit que va ser organitzat per la Federació Espanyola de Tir Olímpic. Entre els 418 participants hi va ser Pau Nacenta, un integrant de l'escola del CY Precisió Manresa que va quedar campió dins de la categoria juvenil-júnior formant part de la federació catalana.

En la competició també hi van participar altres tiradors de l'escola de tir del club manresà, com Oriol Martínez, Eva Cuevas i Esther Abizanda, que van destacar en la seva participació a l'estatal.

D'altra banda, el club manresà ha celebrat diferents tirades durant els darrers dies. En la corresponent a carrabina d'aire de mires obertes, el primer classificat va ser Carles Pardo, en categoria sènior, amb un total de 439 punts. Pel que fa a la tirada de carrabina d'aire de mires tancades, es va imposar dins de les infantils Anna Marimon amb un total de 252,8 punts. També es va competir en pistola, amb victòria en sènior-B de Cosme Valera, que va assolir 488 punts, de M. Teresa Vilaseca en dames (339) i de Jesús Alonso en veterà A (550). A més, es va fer, per primera vegada, la lliga de BR-50, en la qual van prendre part 32 tiradors de Catalunya. En Varmin Pesat es va imposar Frank Martín (499,31), en lleuger va ser primer Joan Orga (487,22), mentre que en la modalitat sporter va vèncer el tirador Fresnesa (477,11).