"Encara hi ha lliga". És el missatge que vol inculcar Luis Enrique sobretot als seus jugadors davant del partit que el seu equip jugarà aquesta nit al sempre complicat camp del Rayo Vallecano, un equip que sol guanyar la possessió a l'equip de l'asturià, però que també se'n sol endur golejades. El Barça, abans de jugar el partit, només té cinc punts d'avantatge respecte a un Atlètic de Madrid que va guanyar dimarts, i el seu entrenador va ser clar ahir quan va dir que "qualsevol badada es pot pagar cara".

El Barça inicia un minigira de dos partits a domicili a camps petits, avui a Vallecas i diumenge a Eibar. Si aconsegueix sortir dels dos enfrontaments mantenint els vuit punts de diferència respecte dels matalassers, i amb una setmana sencera de descans per primer cop des del mes de desembre, haurà donat un cop gairebé definitiu a la competició. Els blaugrana no volen, precisament, que la lliga s'obri.

El líder de la lliga tindrà la baixa de Dani Alves, que va complir cicle de targetes diumenge contra el Sevilla. És possible que torni a fer rotacions en defensa, tal com succeeix en alguns partits. Homes com Bartra o Adriano podrien tenir la seva possibilitat. També caldrà veure si Arda Turan té una nova oportunitat, tot i que sembla complicat que no jugui el trident, format per Messi, Suárez i Neymar

Elogis a Jémez

Luis Enrique, com sol ser habitual, va desfer-se en elogis cap a Paco Jémez, el tècnic vallecà, de qui va dir que "quan era jugador, m'hauria agradat tenir un entrenador tan ofensiu. M'identifico molt amb ell". Sobre el partit, "no hi haurà cap pilota fàcil. Habitualment són partits oberts en què hi ha força ocasions de gol i serà incòmode independentment del resultat que hi hagi".

El Rayo té importants baixes en el seu esquema per a avui, com el mig Jozabed, un dels màxims golejadors de l'equip, el mitja punta Pablo Hernández i el davanter Miku. Sembla que Manucho serà l'ariet titular, després d'haver marcat tres gols en dos partits.