La quarta edició de la Montserrat Skyrace va ser diumenge la dels rècords. L'anglès Thomas Adams i la catalana Ester Casajuana no tan sols van inscriure el seu nom al palmarès de la prova, sinó que ho van fer millorant les anteriors marques.

Uns 700 corredors van prendre la sortida en les diferents distàncies, tenint en compte que les inscripcions s'havien exhaurit feia setmanes. Amb sortida i arribada a Monistrol de Montserrat, el desenllaç de la cursa de 25 km i 1.500 metres de desnivell positiu (amb el punt més alt a Sant Jeroni) va tenir un final d'infart. Thomas Adams, que va viatjar d'Anglaterra amb un grup d'amics per competir a la Montserrat Skyrace després d'una primera visita fugaç a la muntanya màgica, va polvoritzar el rècord establint un nou registre de 2 h 08' 53''. Però és que a sis segons va entrar Albert Pujol (2 h 08' 59'') i el jove Josep Roset (2 h 15' 18'') va completar el podi.

També descobria els paratges de Montserrat la corredora més ràpida, Ester Casajuana, que va entrar amb un temps de 2 h 50' 13''. La van acompanyar al podi d'honor Meritxell Solà (3 h 17' 19'') i Marta Muixí (3 h 11' 31'').

En la segona distància, 15 km i 700 metres de desnivell positiu, entre Monistrol i Santa Cecília i tornada, Marc Pérez (1 h 13' 37'') va dominar la prova de cap a peus seguit de Juan González (1 h 20' 10'') i de Sergi Durbau (1 h 22' 54''). Més disputada va ser la lluita entre les noies, amb Maria Vila (1 h 32' 59'') primera classificada després d'avançar Paula Reixach (1 h 36' 17'') en els darrers metres; tercera fou Eva Vallcanera (1 h 42' 53).