L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va sumar una nova pole en el Gran Premi de Bahrain, la segona prova del mundial, després de ser el millor a la sessió de qualificació que es va dur a terme al circuit de Sakhir.

Hamilton va fer la seva millor volta en completar els 5.412 metres de la pista en 1 minut, 29 segons i 493 mil·lèsimes, 77 menys que el seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, que va ser segon i va confirmar la superioritat dels Mercedes respecte als seus rivals. La tercera posició a la graella de sortida la va assolir el també ale-many Sebastian Vettel (Ferrari), i quart va ser el finlandès Kimi Raikönen, també de Ferrari.

Crítiques a la nova qualificació

Com ja va succeir en la primera prova a Melbourne, els pilots van tornar a criticar la nova fórmula de classificació i van destacar l'escàs espectacle que provoca, especialment a nivell televisiu. A més, en les dues primeres sessions ja estava tot decidit quan faltaven molts minuts per al final, i molts pilots van optar per deixar la pista abans d'hora. El pilot de Toro Rosso Carlos Sainz va comentar que "no tenia sentit seguir donant voltes, gastant gasolina i pneumàtics de cursa, ja que quan faltaven nou minuts ja no hi havia res a fer".