El Barça Lassa depenia d'ell mateix per assegurar-se la primera posició de la classificació i no li va tremolar el pols. Els blaugrana van passar per sobre de l'Iberostar Tenerife i ara els espera el Montakit Fuenlabrada en la primera ronda de play-off, unes eliminatòries pel títol en les quals el Barça tindrà sempre el factor camp a favor. Els seus perseguidors, Reial Madrid i València Basket, no van fallar tot i patir, i es van conformar amb la segona i tercera plaça, respectivament.

El Barça Lassa va derrotar l'Iberostar per un contundent 93-58, però el matx va ser igualat en la primera meitat (40-32). Els de Pascual, liderats per Doellman, Samuels i un hiperproductiu Tomic (27 de valoració en 15 minuts de joc), van trencar el duel a la represa, amb un contundent parcial de 27-12 al qual el Tenerife no va saber respondre.

Més malament ho va passar el Madrid a Sevilla (90-97), on va certificar la segona posició que l'enquadra amb l'UCAM Múrcia en els play-off. Els sevillans, sense res en joc, van aguantar el tipus en tot moment i es va viure un espectacular duel entre les parelles base-pivot d'ambdós equips. Hakanson (26 punts i 29 de valoració) i Balvin (20 i 27) van liderar la fe local, mentre que Llull (21 i 29) i Ayón (23 punts, 15 rebots i 35 de valoració) van certificar el triomf blanc.

El tercer equip amb opcions de ser primer, el València Basket, va patir de valent per tombar un Andorra (81-67)que arribava inmers en una mala ratxa i sense cap objectiu a l'horitzó. Els de Pedro Martínez van començar malament i van permetre als andorrans arribar al darrer període amb opcions, que es van esvair quan els valencians van apretar en defensa. Ara, al València l'espera l'Unicaja en les eliminatòries pel títol, un equip en dinàmica positiva.

L'última festa de Vidal

A l'Olímpic de Badalona el Joventut i l'Herbalife s'enfrontaven en un duel sense res en joc, i que va servir als locals per tancar la temporada per la porta gran: 96-76. L'artífex va ser el català Sergi Vidal, que es va convertir en el darrer MVP de la temporada gràcies 22 punts, 8 rebots, 5 assistències i 36 de valoració. Els canaris queden emparellats amb el Baskonia.