El FC Barcelona, la fiscalia i l'advocació de l'estat van arribar ahir a un acord pel qual el club blaugrana admet dos delictes contra la Hisenda Pública en el fitxatge del brasiler Neymar i accepta pagar una multa de 5,5 milions d'euros. Segons fonts judicials, aquest acord inclou l'arxiu de la causa contra el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el seu antecessor, Sandro Rosell, per als quals el fiscal havia demanat dos anys i tres mesos de presó i set anys i sis mesos, respectivament, per diversos delictes fiscals.

En l'acord, que haurà de ser ratificat per la junta directiva, ja que en la reunió d'ahir no es va arribar a cap decisió, l'entitat admet haver comès un delicte fiscal el 2011, quan va pagar a N&N, l'empresa dels Neymar, 10 milions d'euros per endur-se els drets del jugador el 2014, i un altre el 2013, quan va pagar a la mateixa societat 40 milions més en concepte de penalització per fitxar el futbolista un any abans del previst.

En aquests dos contractes, el Barça va defraudar 9,3 milions i l'Agència Tributària considera que els dos pagaments havien d'haver estat declarats com a sou del jugador i no com a prestació de serveis de persona jurídica. A aquests 9,3 milions s'hi han de sumar els 5,5 de multa. En total, 14,8 milions, dels quals el club va pagar-ne 13,5 en una declaració complementària que va presentar després.

Aquest acord resulta econòmicament molt favorable al Barça, ja que el ministeri fiscal havia demanat que pagués una multa de 22,2 milions d'euros.