En la darrera prova de la jornada, l'atleta balear David Bustos va aconseguir una nova medalla per a la delegació espanyola (la cinquena), havent quedat segon en els 1.500 llisos dels Campionats d'Europa que se celebren a Amsterdam. Bustos va aconseguir la plata amb 3.46.90, i es va classificar darrere del noruec Filip Ingebrigtsen (3.46.65) i després d'una remuntada brillant des del vuitè lloc. L'atleta valencià Miguel Ángel Sancho, campió d'Espanya de salt d'alçada, va classificar-se ahir per primera vegada per la final absoluta, que es disputarà avui a les cinc de la tarda. El deixeble de Miguel Vélez va aconseguir-ho amb un salt de 2,25. Feia 26 anys, exactament des dels europeus de Split de l'any 1990, que cap espanyol, en aquell cas el madrileny Arturo Ortiz, no obtenia aquesta fita.

També en la jornada d'ahir, quant als espanyols, Yidiel Contreras va ser setè en els 110 tanques (feia 30 anys que cap atleta estatal no corria aquesta final) amb 13.54. Maikel Martínez es va classificar dotzè en disc amb 59,27 m. Pablo Torrijos va quedar vuitè en triple salt amb 16,34 m.