El jugador manresà del Barça Marc Garcia ha obtingut aquesta nit a Hèlsinki el títol de campió europeu sub-20 amb la selecció espanyola després de derrotar Lituània a una final que s'ha decidit en el darrer quart. A més, el bagenc, qui ha anotat 21 punts en la final, ha estat escollit millor jugador del torneig i ha entrat al cinc inicial, juntament amb el seu company de selecció, el base Francis Alonso.

Espanya ha fet valer la defensa en la segona part per vèner un equip lituà que ha notat la baixa de la seva estrella, Martynas Varnas, lesionat en la semifinal. Els jugadors de Juan Antonio Orenga s'han basat en la feina del pivot català Ramon Vila, qui ha acabat el partit amb 18 punts i 14 rebots, per mantenir-se amb el marcador igualat i escapar-se de vuit punts abans del descans, després d'un triple de Marc Garcia (32-40).

A la represa, els lituans han tingut moltes dificultats per anotar. Han aconseguit arribar al darrer quart amb possibilitats (50-54 després d'un triple de Fiodorovas), però la bona direcció de Francis Alonso i les faltes provocades per Marc Garcia, qui ha arribat a llançar fins a vuit tirs lliures i ha anotat quatre tirs de tres punts, han fet que la diferència creixés fins als 16 punts, mínimament maquillats al final.