Marta Cubí jugarà la propera temporada al CF Igualada, a la Segona Divisió estatal femenina. Amb 31 anys, aquesta igualadina torna a casa després de passar pels clubs catalans més grans en futbol femení, el Barça i l´Espanyol, i també el Sant Gabriel, el Cerdanyola i el Levante Las Planas, en la majoria dels casos, a la màxima categoria, la Superlliga.

Cubí ha destacat sempre per la seva facilitat golejadora (va ser pitxitxi a la Superlliga la temporada 2004-05 amb l´Espanyol), tot i que en els seus inicis va fer, fins i tot, de portera, últimament, ha endarrerit la seva posició i juga habitualment de central. Marta Cubí va marxar del CF Igualada el 2003 i ara torna perquè «m´ha engrescat el projecte. Les coses al Levante Las Planas, el meu darrer club, no anaven massa bé i després de dues temporades i mitja en aquesta entitat, es veia clar que havia de canviar d´aires. Tenia diferents possibilitats, totes a Segona Divisió estatal, però el CF Igualada, que em truca cada estiu, m´ha fet una proposta interessant i així podré acabar la meva carrera com a jugadora on vaig començar».

Tot i que el CF Igualada està plenament consolidat a la categoria, ningú no parla encara de fites molt més ambicioses. Segons Marta Cubí «la Segona Divisió estatal és molt complicada i s´ha d´anar poc a poc. El que ha d´aconseguir el CF Igualada és ser competitiu, mirar més amunt que avall, i fer també una bona feina al futbol base per potenciar el futbol femení en general. Així, segur que de cara al futur es podrà pensar en altres objectius». Cubí, que compaginarà ser jugadora del CF Igualada amb el d´entrenadora i coordinadora del Martinenc femení, arriba per «aportar la meva experiència en el que necessitin».

En les darreres temporades, tot i destacar sempre com a golejadora, Marta Cubí ha jugat com a defensa central. Això passa des que «al Sant Gabriel ens vam quedar sense una de les centrals per una lesió i l´entrenador no sabia què fer. Jo, com que sóc una fanàtica del futbol, em vaig oferir, ho vam provar i des de llavors faig aquesta tasca. No m´agrada especialment jugar com a central, però la veritat és que des del darrere es veu tot el terreny de joc. A mí, que parlo molt al camp, em serveix per resituar les companyes i transmetre el que vol l´entrenador. Tot i això, ara quan vagi al CF Igualada no vull treure el lloc a ningú».

Es manté el bloc

Marta Cubí ha anat seguint la trajectòria del CF Igualada encara que des de la llunyania (ara viu a Sant Feliu de Llobregat on fa de mestra). Per tant, coneix prou bé la plantilla anoienca. «Es manté el bloc principal amb la incorporació de 4 o 5 jugadores de la base, el que demostra que s´està treballant bé, donat que és molt difícil captar jugadores. S´ha de tenir en compte que en el futbol femení, i en aquestes categories, no hi ha pràcticament cap compensació econòmica. En el cas del CF Igualada, fins a la temporada passada les jugadores del primer equip havien de pagar la quota corresponent com qualsevol jugador de la base. És una situació surrealista en comparació amb el futbol masculí; tant de bo els sous fossin iguals». Ara, a punt de retornar al CF Igualada, Marta Cubí recorda els seus inicis. Allò sí que va ser un miracle. Érem un grup d´amigues que havíem jugat a l´escola i vam formar un club. Cada temporada pujàvem fins que ens va absorbir el CF Igualada per jugar a Primera Nacional. Algunes vam marxar i l´equip es va afeblir. Ara, sembla que hi ha estabilitat i el club s´ha consolidat fent una bona feina».

La Segona Divisió estatal, la categoria on juga el CF Igualada, és complexa, en la qual només el primer classificat té dret a l´ascens, però passant abans per una promoció. Segons Marta Cubí, «en els equips de la Segona Divisió estatal hi ha una barreja de jugadores joves amb projecció i altres més expertes que no poden jugar a la Superlliga, però que encara tenen ganes de competir».

Del CF Igualada, Marta Cubí va fitxar per l´Espanyol «quan sempre guanyàvem el Barça, a l´inrevés d´ara. Vaig ser-hi sis temporades i posteriorment una al club blau-grana abans de passar al Sant Gabriel on es treballa molt la base».

De la situació del futbol femení actual, Marta Cubí diu que «la participació del Barça a la Champions ha donat més visibilitats al futbol femení. Sembla com si hi hagi més sensibilitat».

I del seu futur, Marta Cubí té clar que «el futbol el porto a la sang, és el meu hobby i no el puc deixar. No tanco les portes a res ni a ningú, tampoc al futbol masculí.