El Barça es juga, aquest vespre al Sánchez Pizjuán i dimecres al Camp Nou, el primer títol de la temporada 16-17 davant el Sevilla de Jorge Sampaoli.

Els blaugrana mesuraran les seves forces en el primer repte important de la temporada i també la confiança de la seva afició, després dels dubtes defensius mostrats en la pretemporada. Per la seva banda, el Sevilla s'estrenarà a casa després de la dolorosa derrota soferta a la Supercopa d'Europa davant el Madrid, amb el gol de Carvajal als darrers minuts de la pròrroga.

Després d'aconseguir la Lliga, la Copa del Rei, el Mundial de Clubs i la Supercopa d'Europa, el Barça arranca una nova temporada i ho farà amb l'absència de qui sembla que serà el seu porter titular, Marc- André ter Stegen. El porter bavarès es perdrà l'anada per un esquinç al genoll. D'aquesta manera, Claudio Bravo es perfila com a titular del partit d'avui.

Els culés no podran comptar tampoc amb Neymar i Rafinha, que encara estan disputant els Jocs Olímpics. També es dubte Jordi Alba, qui aquest dissabte va tornar a entrenar-se de manera normal amb el grup després d'encadenar diversos problemes físics. La falta de rodatge del lateral fa pensar que Lucas Digne, un dels nous fitxatges, ocuparia el lateral esquerra. Els dos dubtes pel partit d'avui són qui jugarà al lateral dret, si Sergi Roberto o Aleix Vidal, i qui serà l'acompanyat de Leo Messi i Luis Suárez a la davantera.

Duel d'elogis a la banqueta

Els entrenadors dels dos equips es van desfer en elogis cap al seu rival en la roda de premsa d'ahir. Luis Enrique va assegurar que li agrada la filosofia de Sampaoli, de qui diu que té "bon gust en reconèixer-se com a seguidor de l'estil de joc del Barça". El tècnic asturià del Barça està convençut que el partit d'avui serà "d'un gran atractiu", tot i que sap que els seus jugadors arriben curts de preparació pel calendari. "Si s'unifiqués el calendari a escala mundial, s'evitarien lesions i s'afavoriria l'espectacle, però aquí hi ha molta pasta en joc" explica Luis Enrique.

Tot i això, l'asturià no vol excuses a l'hora d'encarar el primer títol de la temporada. Segons l'entrenador culé, tots els jugadors, inclosos els nous fitxatges, es torben en condicions de jugar de sortida al Sánchez Pizjuán.

També s'ha pronunciat el migcampista de l'equip blaugrana Sergio Busquets, qui assegura que "som un equip ambiciós i el nostre repte és seguir guanyant títols".

Per la seva banda, Sampaoli va deixar clar quina seria la seva estratègia de cara al partit. "La millor manera per defensar-se d'un rival amb tanta possessió, és amb la pilota". Per això Sampoli intentarà "equiparar la possessió perquè no sempre la tinguin ells". El tècnic argentí també ha aprofitat per parlar de Leo Messi i el seu retorn a la selecció Argentina. "Se'l veu molt feliç, sembla que per a ell no passi el temps. És madur, té moltes ganes de jugar i marca la diferència en qualsevol moment".

Sens dubte l'objectiu del Barça és recuperar la solidesa en defensa per superar el Sevilla i per aconseguir el dotzè títol de la Supercopa d'Espanya.