L'alemany de Mercedes Nico Rosberg va aprofitar-se de les nombroses sancions acumulades pel seu company d'equip i rival en el títol mundial, el britànic Lewis Hamilton, pels canvis duts a terme en el seu monoplaça, que l'han relegat al penúltim lloc de la graella de sortida per obtenir una nova pole position, la sisena de la temporada, i mantenir així les seves possibilitats de proclamar-se campió del món de l'especialitat.

Davant l'absència del líder del Mundial, Rosberg havia de fer valer el rendiment del millor cotxe de la graella sense la presència del seu gran rival, però sense oblidar els Red Bull i els Ferrari sobre el ràpid traçat belga de Spa-Francorchamps. Així, la cursa d'avui podria ser decisiva per al futur d'un Rosberg que està situat a 19 punts del seu company, ja que una victòria l'aproparia al seu objectiu final.

La nota destacable de la jornada va ser la gran actuació del jove holandès Max Verstappen, una de les revelacions de la temporada, que va obtenir la segona posició en una dura pugna amb un dels altres noms destacats de la jornada, el finlandès de Ferrari Kimi Raikkonen. Ambdós van protagonitzar un bonic duel per acompanyar Rosberg a la primera final que finalment es va decantar a favor de l'holandès. Sainz sortirà 14è i Fernando Alonso, 22è.