El belga Jens Keukeleire (Orica), pare des de fa un mes, es va regalar la victòria en un reduït esprint que va posar fi a la dotzena etapa de la Volta a Espanya, disputada entre Los Corrales de Buelna i Bilbao, de 193,2 quilòmetres, en la qual el colombià Nairo Quintana va mantenir el mallot de líder.

Keukeleire va ser el més poderós a la Gran Via de Bilbao. La seva valentia i el sentit tàctic per arrencar en el moment precís li van donar el seu primer triomf en una prova de les grans, on va guanyar el pols al francès Maxime Bouet (Etixx) i l'italià Fabio Felline (Trek), tots amb un temps de 4h31'43".

Els favorits no van passar un dia tranquil, d'aquells anomenats de transició. El triomf a Bilbao era un botí al qual aspiraven els aventurers del dia, i com que entre ells hi havia ciclistes perillosos per a la general, va tocar rodar ràpid. Avui divendres es disputarà la tretzena etapa, entre Bilbao i Urdax-Dantxarinea, de 213,4 quilòmetres, la més llarga d'aquesta edició de la Volta a Espanya.