Els blaugrana Suárez i Neymar van ser decisius amb les seves respectives seleccions en els partits classificatoris per al Mundial de Rússia 2018. L'uruguaià, juntament amb el davanter del París-Saint Germain Cavani, van ser les estrelles de la seva selecció davant el Paraguai en la victòria, per 4 a 0. Cavani va marcar dos gols amb assistències del blaugrana, i Suárez va tancar una actuació memorable amb l'anotació d'un gol de penal del qual ell havia sigut la víctima.

El brasiler va ser l'ídol del seu equip en donar el primer gol, obra de l'ex de l'Atlètic Miranda, i va marcar el gol de la victòria, després que Marquinhos fes l'empat en pròpia porta. Neymar es reivindicava d'aquesta manera davant la seva bèstia negra, Colòmbia, amb la qual va caure lesionat al mundial del 2014 per una agressió de Zúniga, i amb què va perdre els nervis a la Copa Amèrica 2015 i va rebre una sanció de cinc partits que li van fer perdre la resta del torneig.

D'aquesta manera, l'Uruguai i el Brasil encapçalen la classificació de les seleccions sud-americanes amb 16 i 15 punts respectivament, seguits de l'Argentina de Leo Messi, també amb 15 punts, que sense la seva estrella va empatar davant el cuer Veneçuela per 2 a 2, després de remuntar i anotar l'empat 7 minuts abans del final, obra del jugador del City, Otamendi.

Luis Enrique els espera

Després dels compromisos internacionals, Luis Enrique ha anat recuperant efectius durant aquesta setmana per preparar el partit de dissabte davant l'Alabès, a les 20.45 hores al Camp Nou. Messi, que va tornar abans per les molèsties al pubis, ahir va participar en la primera part de l'entrenament, tot i que la seva presència dissabte encara és una incògnita. Si no arribés, segurament ocuparia la seva plaça el flamant fitxatge Paco Alcácer, que ahir va viure la seva primera sessió a les ordres de Luis Enrique, després d'estar amb Espanya.