El cap de setmana passat va començar una nova temporada a la Primera Divisió femenina de futbol sala. Tot i que en molts llocs, fins i tot oficials, encara hi surt com un dels equips participants el FS Gironella (també a la Federació Espanyola de Futbol, entitat organitzadora de la competició), la realitat es ben diferent, ja que aquest curs Gironella ja no tindrà, almenys de forma periòdica, partits de la màxima categoria al seu pavelló municipal.

La campanya passada, el FS Gironella va arribar a un acord amb la Penya Esplugues per compartir els partits de lliga en les seves respectives instal·lacions, a canvi que el club del Baix Llobregat es fes càrrec de la infraestructura organitzativa i bona part de les despeses del propi equip. I és que el FS Gironella havia quedat sense junta directiva, malgrat els esforços de l'alcalde, David Font, per trobar nous directius. En el mateix tracte entre les dues entitats es va deixar clar que en la present temporada, la 2016-17, la Penya Esplugues assumiria al 100% la plaça a la Primera Divisió femenina de futbol sala, sense repartir-se els partits amb Gironella, i els jugaria tots al pavelló les Moreres d'Esplugues de Llobregat.

Aquest extrem ha estat confirmat pel propi alcalde de Gironella, David Font, tot i que ha apuntat que "potser de forma esporàdica podrem gaudir d'algun partit al llarg de la temporada. El que està clar és que el que vam fer el curs passat de meitat i meitat ja no serà, almenys de moment". Font, que durant molts mesos va treballar sobretot l'any passat per no haver-se d'arribar a cedir la plaça a la màxima categoria del futbol sala estatal considera que "d'una forma o altra continuarem tenint alguna vinculació amb la Penya Esplugues, encara que no tan directa".

No es descarta que el proper mes de desembre, aprofitant l'aturada que hi ha a la Primera Divisió femenina, es faci algun tipus d'acte a Gironella que podria servir de comiat de tants anys a l'elit del futbol sala estatal, segons ha apuntat el delegat de l'equip, el bagenc Màrius Costa, perquè "l'alcalde, David Font, el que vol és que això acabi de la millor manera possible, com ha de ser".

Ara mateix, David Font veu irrecuperable la plaça de la Primera Divisió femenina per part del FS Gironella: "sense una base sòlida és totalment inviable, i la Penya Esplugues la té".

De lligams encara en queden entre el FS Gironella i la Penya Esplugues. Un n'és el delegat de tota la vida, l'esmentat Màrius Costa, que continuarà en el càrrec. Pel que fa a l'equip, enguany serà entrenat per un altre vell conegut dels gironellencs, el que ja fou tècnic del FS Gironella Robert Caneda, que ha substituït Joan Arisa. A la plantilla, exjugadores del FS Gironella com Noe Guerrero, Cèlia Catà o Berta Velasco entre altres. Tot i que el primer partit el van perdre amb el potent Navalcarnero (Atlètic de Madrid) per 1 a 5, la confiança en poder fer una bona temporada hi és.

Un quart lloc, la millor posició

Com a FS Gironella, l'equip ha jugat dotze temporades a la màxima categoria, tretze si es compta la passada campanya, compartida amb la Penya Esplugues. En aquests anys, el conjunt gironellenc sempre s'ha mostrat molt competiu a Primera Divisió femenina, i en destaca la quarta posició aconseguida la campanya 2011-12 i la participació en diverses ocasions a la Copa d'Espanya. El FS Gironella va adjudicar-se sis temporades seguides la Copa Catalunya. Tres jugadores del FS Gironella, Anna Costa (2011), Clàudia Pons (2012) i Berta Velasco (2013), han estat reconegudes com a millors jugadores catalanes per la federació. També hi ha hagut un grapat de convocades en les seleccions catalanes i algunes a l'estatal com les de les pròpies Clàudia Pons i Anna Costa.