Cada any que passa, el Sailfish Half Triatló de Berga es consolida dins del calendari esportiu de la Catalunya Central i amb el pas de les edicions (la d'enguany era la sisena) ha començat a arrelar amb força. No només atrau un bon grapat d'atletes (en total 557), sinó que, a més, l'expectació que aixeca comença a ser considerable on sigui que passa per la comarca, ja sigui al pantà de la Baells, a Gironella o a Berga capital. A més, el bon temps que va fer durant la jornada també va ajudar que hi hagués ambient. En categoria masculina, la victòria va ser per al corredor del CN Reus Ploms Èrik Merino, mentre que en noies la victòria va ser per a Laura Gómez Ramón, del CN Sabadell. Enguany hi havia la novetat de la categoria per equips, que la va guanyar el JAB Berga, amb l'equip format per Ricard Hierro, Joan Molins i Àngel Nevado. L'1,9 quilòmetres de natació a la Baells, els 90 en bici i els 21 de la cursa atlètica a peu van ser durs de debò.

La cursa va disposar de la presència de l'alemany Michael Göhner, un dels grans especialistes a escala mundial, que va arribar a Berga després d'haver estat bastant temps sense competir degut a una lesió. Va acabar en cinquena posició. Un dels altres favorits, Sergi Puigmal, que l'any passat va fer podi, va acabar en vuitè lloc. L'inici al pantà de la Baells no va ser fàcil. La temperatura exterior era de 3 graus i a l'aigua, de 22.

Un exemple ben clar d'aquest contrast tèrmic era que la boira cobria una bona part del pantà. Aquest factor el va aprofitar l'alemany Göhner, més acostumat a competir en aquestes condicions, que va sortir primer de l'aigua, tot i que, amb el pas dels quilòmetres, no va poder aguantar el ritme al capdavant i va notar el temps de baixa per lesió.

Èrik Merino, com a gran especialista que és, va anar de menys a més. Ell mateix reconeixia que el tram de natació li havia costat una mica, però a poc a poc va anar recuperant les posicions. De fet, el duel que va tenir amb el que finalment va ser el segon classificat, Josep Viñolas, va ser de nivell. Albert Reig, que va acabar tercer, va mantenir el tipus respecte dels dos primers durant molts minuts, però amb el pas dels quilòmetres va anar cedint i va preferir lluitar per mantenir la tercera posició. La lluita entre el corredor de Muntanyola i Viñolas va ser titànica fins als darrers 21 quilòmetres de la cursa a peu, en què Merino va prémer l'accelerador i el seu seguidor ja no va poder mantenir el ritme del líder.

Laura Gómez mana en dones

La lluita en la categoria femenina va ser titànica entre la vallesana del CN Sabadell Laura Gómez Ramón i Ester Hernández, del CN Reus Ploms, que finalment va quedar segona, i és que Gómez va haver de rebre una penalització de cinc minuts un cop acabat els 90 quilòmetres en bicicleta i va veure com la seva rival l'avançava un minut en començar els darrers 21 quilòmetres a peu. Tot i no ser una especialista en el mig triatló (Gómez prové de la modalitat olímpica), va haver de fer un esforç titànic.

Al final, l'atleta de Barberà del Vallès va acabar superant Hernández en poc més de tres minuts, mentre que el tercer lloc va ser per a la nedadora del Reus Ploms Aïda Fàbrega, amb un temps final de 4:44.09.