El pilot cerverí Marc Márquez (Honda) va aconseguir una altra pole al Gran Premi d'Aragó, i per tant sortirà en el primer lloc a la cursa d'avui al circuit d'Alcanyís.

Márquez va ser el clar dominador de la jornada i va superar el català Maverick Viñales (Suzuki) i el mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha), que van acabar segon i tercer respectivament i acompanyaran el cerverí a la primera línia de la graella de sortida. A la segona hi haurà l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), el britànic Cal Crutchlow (Honda) i l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que només va poder acabar en sisè lloc.

En Moto2, el millor temps va ser per al britànic Sam Lowes (Kalex), que va superar Àlex Márquez (Estrella Galicia Kalex), segon, i el japonès Takaaki Nakagami (Kalex), tercer. El líder del mundial, el francès Johann Zarco (Kalex), només va poder ser cinquè, i el seu màxim rival per al títol, Àlex Rins (Kalex), va acabar tretzè. Finalment, en la categoria de Moto3 es va imposar l'italià Enea Bastianini (Honda), que va ser més ràpid que Jorge Navarro i Livio Loi (tots dos d'Honda), que van acabar segon i tercer. El líder, Brad Binder (KTM,) sortirà des de la cinquena plaça.