Sallent, Gimnàstic de Manresa, Barça i ara la selecció absoluta de Kosovo. Aquesta és la trajectòria esportiva del jove sallentí Labinot Kohashi, de 16 anys, que el selecció kosokar Albert Bunjaki, ha cridat per als compromisos de classificació per al Mundial 2018 que té Kosovo dijous, contra Croàcia, i diumenge davant Ucraïna. Es dóna el cas que Kosovo només ha jugat un partit oficial, que va empatar a un gol amb Finlàndia (a Turku) el mes passat.

El de dijous serà el primer enfrontament com a local de Kosovo (país no reconegut per Espanya), tot i que el partit amb els croats es disputarà al Loro Boriçi Stadium d'Albània (justament en aquest estadi jugarà diumenge Espanya davant Albània, igualment dins de la fase classificatòria del Mundial). Kosovo disposa d'una sèrie de jugadors no nascuts a Kosovo, reclutats des de fa dos anys quan la FIFA va autoritzar el combinat kosovar a disputar partits de caràcter amistós.

Labinot Kobashi, que forma part d'una llista de 23 jugadors, tindrà d'aquesta forma l'oportunitat de representar el seu país de naixement, del qual la seva família va haver de marxar per culpa de la guerra de començaments de segle, quan el jugador tenia dos anys. Labinot és fill de pare kosovar i mare finlandesa i va néixer el 2000 a Skënderaj, uns mesos després que s'iniciés el conflicte a Kosovo. Davant de la situació, els Kabashi van decidir emigrar i ho van fer a Catalunya i més concretament a Sallent, quan Labinot només tenia dos anys.

Del Nàstic al Barça

El Sallent va ser el primer club de Labinot Kabashi; el 2009, però, després de ser descartat pel CE Manresa, va anar a parar al benjamí A del Gimnàstic, entrenat per Josep Busuldu a Preferent.

Al final de la primera temporada, Albert Benages, un dels coordinadors del Barça, es va interessar per Labinot, que es va integrar a l'aleví B blaugrana fins ara, que juga al juvenil B a Lliga Nacional, la mateixa categoria en què militen el CE Manresa i el Gimnàstic. El juvenil B del Barça és entrenat pel manresà d'adopció Quique Álvarez. Aquesta formació ha jugat cinc partits i ha sumat tots els punts possibles; una de les seves victòries va ser davant el CE Manresa per 1 a 0. Labinot Kabashi, que no destaca tant pel seu físic com sí que ho fa per la seva tècnica en les dues cames, i pel seu caràcter, acostuma a jugar en les posicions de migcampista ofensiu.

'Castigat' per la FIFA

Cal recordar que el sallentí Labinot Kabashi es va veure involucrat, l'any passat, en l'afer del Barça i la FIFA per la normativa de regulació en la contractació de jugadors estrangers menors d'edat (ara li ha tocat al Reial Madrid). Labinot va estar inclòs en la llista de futbolistes inhabilitats, sorprenentment, tot i residir a Catalunya amb els seus pares des dels dos anys. Llavors, jugava al cadet A blaugrana (Divisió d'Honor) i van passar uns mesos fins que no va poder iniciar la temporada amb normalitat, un cop el Barça va poder demostrar la seva regularització.

L'any 2011, Labinot Kabashi va ser reconegut com a millor esportista infantil de Sallent (llavors jugada a l'aleví del Barça).