Un pilot de Calders, Oriol Casas (Yamaha), i un altre de Manresa, Simeó Ubach (Husqvarna), es jugaven aquest passat cap de setmana el títol estatal de motocròs en la categoria elit MX2. Ambdós arribaven després d'estar lesionats i, en la classificació, amb vuit punts d'avantatge a favor d'Ubach. La cursa de Calataiud, darrera del campionat d'Espanya.

En el duel particular pel títol, Oriol Casas i Simeó Ubach es van tocar a la sortida de la primera mànega i el manresà va caure a terra, de manera que va perdre moltes possibilitats d'aconseguir el campionat. Casas es va classificar segon en aquesta primera sèrie, darrere del gallec Rubén Fernández i Simeó Ubach, i malgrat fer una important remuntada es va haver de conformar amb la quarta plaça.

La mala sort de Simeó Ubach no va acabar aquí, ja que en la segona cursa va tornar a caure, i aquest cop no va poder tornar a la cursa. Això va facilitar les coses a Oriol Cases, que va tornar a classificar-se segon, darrere un altre cop de Rubén Fernández.

Amb les dues segones posicions a Calataiud, Oriol Casas, de l'equip LCR, que dirigeix el seu pare, Leandre Casas, va aconseguir el títol amb 226 punts, i cal destacar la regularitat que ha tingut al llarg de la temporada. Simeó Selga, del Moto Club Baix Berguedà, va ser subcampió amb 218 punts i Carlos Fernández (Kawasaki), tercer amb 183; per la seva part, Lluís Riera, amb Yamaha (MC Can Taulé,) onzè amb 94 punts, Oriol Oliva Kawasaki (MC Baix Berguedà), dissetè amb 54 punts i Jordi Serena (MC Baix Berguedà), vint-i-cinquè amb 28 punts.

A la màxima categoria del motocròs estatal, elit MX1, el pilot del MC Can Taulé, Ramon Brucart (KTM-Braktec), va ocupar els llocs 14è i 12è en aquesta darrera cursa, i va acabar divuitè en un campionat dominat pel corredor de KTM, José Antonio Butron.