El tennista castellonenc Roberto Bautista va donar la gran sorpresa a les semifinals del Masters 1.000 de Xangai, ja que va eliminar el serbi Novak Djokovic, número 1 mundial i gran favorit al títol, per un doble 6-4. Avui, Bautista disputarà la final del torneig davant un altre dels millors jugadors del món, l'escocès Andy Murray, que va eliminar el francès Gilles Simon en dos sets (6-4 i 6-3).

Bautista, que en el seu camí cap a la final va eliminar el serbi Viktor Troicki (botxí de Rafa Nadal a la segona ronda) i al novè favorit del campionat, el francès Jo-Wilfried Tsonga, va jugar a un gran nivell i va arribar a disposar de quatre pilotes de partit. En el primer set hi va haver molta igualtat entre els dos jugadors, i no va ser fins al final, amb un 5-4 favorable al castellonenc al marcador i servei per al serbi, que Bautista va llançar el seu atac final i es va adjudicar la primera mànega amb un magnífic punt guanyador.

El segon set va ser encara més trepidant, amb moltes alternatives. En un dels jocs l'espanyol va tenir tres pilotes de partit i el serbi quatre de trencament, i tots dos van posar nerviosos els espectadors de l'estadi Magnolia. Finalment, Bautista es va endur el matx i el bitllet de la gran final amb el trencament del servei d'un Djokovic que no està en el seu millor moment. Avui Bautista buscarà el tercer títol del 2016 davant un Murray que s'ha mostrat intractable.