El cap de setmana del 5 i 6 de novembre, Solsona serà el centre d'un seguit d'activitats que tenen la culminació amb la prova Passos de Gegant, cursa de trail-running que comença al portal del Castell i que té dos recorreguts, un de més llarg de 42 quilòmetres i el curt, de 16. El dissabte dia 5 s'haurà fet la primera SportTest, fira de material esportiu. Tot a càrrec del Centre Excursionista de Solsona.

Pel que fa a Passos de Gegant, la prova travessarà corriols, pistes forestals i trialeres per uns boscos frondosos de gran riquesa vegetal. La prova marató començarà a les 8 hores a la plaça del Camp; la de 16 km ho farà des del mateix lloc, a les 10 del matí. Les inscripcions es poden fer entrant en el web de www.passosdegegant.com. L'any passat, en la primera edició, es va imposar Albert Pujol.

Una fira innovadora

El dissabte 5, el centre de Solsona es convertirà en un gran banc de proves a l'aire lliure per a materials tan diversos com les sabatilles de

trailrunning, bicicletes elèctriques, pales de pàdel, roller ski, els pals de marxa nòrdica, BTT o articles per a canicròs. També es muntarà un circuit per a proves extremes, una xarxa per a pàdel, un rocòdrom inflable i no hi mancarà la zona infantil per als més petits. Els ciclistes i corredors podran provar material per a recorreguts.

Durant tot el dia, l'exterior de la Sala Polivalent estarà ocupat per una zona expositiva. I el Camp del Serra, un cèntric espai públic no urbanitzat, esdevindrà un circuit de proves extremes. Regió7 farà una col·laboració especial amb una marca especialitzada i també amb la Protectora d'Animals en l'espai dedicat al canicròs.

Tant l'entrada al que serà tota la zona expositiva com el que seran les proves de material són de franc, obertes a totes les edats. SporTest acollirà també demostracions, classes d'exhibició, una cursa infantil, sortides dirigides i un programa de ponències d'atletisme, muntanya, salut i nutrició.