L'espai Rubiralta de Manresa acollirà demà, a partir de les sis de la tarda, la presentació del projecte "Futbol al camp de refugiats de Kara Tepé", a l'illa grega de Lesbos. Es tracta de la segona edició d'un campionat per a persones que viuen en aquest camp, impulsat per un grup de voluntaris entre els quals hi ha dos manresans, l'advocat Albert Llussà i la responsable de futbol per als refugiats de Catalunya, Mar Canet.

En l'acte, en què també es preveu la participació via Internet del gerent del camp de refugiats, el grec Stavros Mirogiannis, es parlarà de la importància del futbol com a eina de pau i integració en unes condicions tan dures. El setembre ja es va fer la primera edició d'aquest esdeveniment, amb un notable èxit de participació i de col·laboració solidària. Per seguir endavant fa falta la donació de material esportiu, sabatilles, botes, canelleres, pantalons, samarretes o guants, entre d'altres, per tal de sufragar les despeses de l'organització. Tot aquest material es pot aportar posant-se en contacte amb Mar Canet, al telèfon 617 528 917, o bé fent un ingrés al compte corrent següent: IBAN IE26 BOFI 9045 7914 0941 67 del Bank of Ireland.

El camp de refugiats de Kara Tepé acull unes mil persones, provinents, sobretot, de Síria, l'Iraq i l'Afganistan. L'entitat Futbol pels Refugiats, que és la que gestiona aquest projecte, és formada per un grup de més de vint voluntaris de nou nacionalitats diferents, entre els quals tres advocats, dos dels quals especialitzats en temes d'asil i refugi, un físic mèdic i un altre lletrat que treballa amb la FIFA i s'ha inspirat en la metodologia de treball del programa FutbolNet, de la Fundació del FC Barcelona.