El ceretà Kilian Jornet no va poder revalidar el títol de campió del món d'esquí de muntanya obtingut fa dos anys a Verbier (Suïssa), però va aconseguir una meritòria medalla de plata en el certamen que va començar ahir a Alpago (Itàlia). Jornet no va poder passar l'italià Damiano Lenzi, que va dominar tota la cursa i es va imposar en l'esprint final. El tercer lloc va ser per a l'alemany Anton Palzer. Es tracta de l'onzena medalla que Jornet aconsegueix en mundials, tot i que fins ahir només havia sumat una plata, la de la prova individual del 2010 a Gran Valira, a Andorra.

Un inici complicat

El mateix Jornet va admetre després que «ha estat una gran cursa. Després de tenir problemes durant la primera part, ha estat bé poder lluitar pel títol, tot i haver perdut l'esprint final amb Damiano». De fet, les condicions meteorològiques, amb un temps complicat, molta neu i molta boira, van fer témer per la disputa de la cursa, que es va fer a Val Salatis, a deu quilòmetres de Tambre. Els núvols i una mica de pluja van afectar els esquiadors, que van haver d'afrontar quatre cims i els seus respectius descensos, amb un total de 1.682 metres de desnivell positiu.

Lenzi, la màxima esperança dels locals, va agafar la davantera en els primers metres i es va escapar dels seus perseguidors. Jornet i Palzer, que s'acaba de recuperar de problemes de salut que ha tingut en els darrers mesos, van seguir-lo, tot i els evidents problemes de visibilitat que suposava la prova a mesura que passaven els quilòmetres.

En el tram final, va semblar que el català podria atrapar el transalpí. De fet, va arribar pocs metres darrere seu, però li va faltar un petit tram per endur-se l'or.

Després de la cursa, Lenzi va explicar que «he tingut problemes amb els esquís tres vegades. Jornet s'ha acostat molt un parell de cops, però aquest era el meu dia de sort i la meva experiència en el camp a través ha estat molt útil.

En la categoria femenina, no hi va haver color i el triomf va correspondre a la francesa Laetitia Roux, la gran favorita, que es va imposar en la línia de meta a la suïssa Maude Mathys i a la seva compatriota Axelle Molleret. Les catalanes Mireia Miró i Clàudia Galícia van quedar en la sisena i la setena posicions, respectivament.

Els mundials no es van acabar ahir per als nostres. El mateix Jornet participarà demà a la cursa per equips i queda per veure si també afrontarà la cursa vertical. Aquesta serà la gran prova de la igualadina Laura Orgué, el proper dimecres.