El piragüista de Pontevedra Óscar Graña, tricampió del món en la modalitat de marató, va rescatar ahir una dona de 61 anys que havia caigut al riu Lérez, al seu pas per la ciutat de Pontevedra.

L'esportista, que és agent de la Policia Nacional i ja va evitar un altre ofegament al riu Lérez el 2015, es trobava fora de servei mentre s'entrenava a la seva embarcació, quan va veure la dona a l'aigua, ja sense forces i bracejant lleument. Graña es va llançar a l'aigua i la va agafar pel cap perquè pogués agafar aire, i després va nedar amb ella fins a la riba.

El piragüista va haver de arrossegar a la dona, ja que aquesta es trobava gairebé inconscient. En arribar a la riba, va practicar les primeres maniobres de reanimació cardiopulmonar amb l'objectiu d'estabilitzar les constants vitals, per després col·locar-la en posició lateral de seguretat perquè expulsés l'aigua.

Els serveis sanitaris, un cop van arribar al lloc, van continuar amb la reanimació de la dona, a la qual després van traslladar a un hospital pròxim. Fonts policials van indicar que la família de la dona havia denunciat la seva desaparició a primera hora del matí.

És la segona vegada que Graña rescata una dona que s'estava ofegant al riu Lérez, ja que va protagonitzar un fet similar el 30 de juliol del 2015. El gallec és un dels esportistes més llorejats del piragüisme estatal i, al llarg de la seva carrera, ha aconseguit 11 medalles en els campionats del món de marató (tres d'or) i vuit medalles en europeus, on també es va proclamar campió en tres ocasions.