Del Hoyo fitxa pel Westfalen Mustangs, un equip en alça Arribada a Alemanya i primers incompliments del nou equip Els companys del manresà comencen una odissea en pisos Impagaments des de l'inici i deserció d'alguns jugadors Comunicació d'impagament i una gran baralla al pis Denúncia al club i atrapats a Alemanya per por de no cobrar Quatre setmanes fins que surti el judici que ho resolgui tot

18.05.2017 | 08:35

Assessorat pel seu agent, i després d'haver estat en equips com el Sant Nicolau, el Vic, el Martorell o l'Igualada, l'exjugador del Bàsquet Manresa tria un conjunt que destaca per haver anat pujant de categoria cada temporada i que està en creixement.

Del Hoyo fa una visita de reconeixement amb la seva família i es troba les persones que porten el club, Florian Eichstädt i la seva mare, Dagmar. Tot i les bones sensacions inicials, arriben els primers incompliments, com el fet de no poder viure als mobile homes promesos per als jugadors.


Albert del Hoyo té sort i s'instal·la en un pis, rellogat per Eichstädt, però els seus companys inicien un peregrinatge per hotels d'on són expulsats per falta de pagament. Molts d'ells s'instal·len temporalment a casa del manresà. Tres d'ells arriben a ser en un pis per a refugiats en condicions higièniques miserables.


Els Westfalen Mustangs paguen tard des del primer mes de la temporada i només mitja nòmina fins al gener. A partir d'aquí, la marxa del patrocinador principal suposa que no s'aboni res als jugadors, que, en canvi, continuen afrontant els partits i aconseguint bons resultats. Alguns companys de Del Hoyo són expulsats del club estant lesionats i d'altres marxen. El manresà i altres jugadors malviuen recollint ampolles i canviant-les per 25 cèntims per unitat quan són reciclades.

Un cop acabada la lliga, Eichstädt comunica per Facebook que no pagarà perquè no hi ha patrocinador i es declara en insolvència. Ofereix als jugadors 150 euros per oblidar-se del tema quan, en alguns casos, com en el de Del Hoyo, se n'hi deuen més de 4.000. Un dia es presenta al pis i amenaça de fer-los fora. S'inicia una gran baralla i els pren alguns electrodomèstics, però els jugadors resisteixen i el propietari real del pis es posa de la seva banda.


Els jugadors ho posen tot en mans d'un advocat que els aconsella que no marxin del país si ho volen cobrar tot. Quatre jugadors presenten la denúncia i s'està en espera del judici. Mentrestant, sobreviuen amb els ajuts de l'oficina de treball, Job Center, el suport de l'antic patrocinador del club i de les autoritats locals.


Ara mateix, Del Hoyo espera que d'aquí a un mes tingui lloc el judici. Mentrestant, espera poder venir uns dies a casa, d'on està rebent un gran suport.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Esports

La gesta de Kilian Jornet suscita admiració però també la por de possibles imitadors

?Escaladors bagencs de llarga experiència a l'Himàlaia matisen que no és comparable l'estil del...

Una Copa per salvar els mobles

El Barça buscarà el títol davant l'Alabès per pair les desfetes a Lliga i Champions i tancar bé el...

Luis Enrique deixa la porta oberta per tornar a ser l'entrenador del Barça

Luis Enrique deixa la porta oberta per tornar a ser l'entrenador del Barça

En principi es prendrà un any sabàtic després de tres temporades de...

«Sóc del Barça però un club humil com l'Alabès també mereix alçar el títol»

«Sóc del Barça però un club humil com l'Alabès també mereix alçar el títol»

Sis temporades va defensar la samarreta de l'Alabès. El sallentí Rubén...

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema