Assessorat pel seu agent, i després d'haver estat en equips com el Sant Nicolau, el Vic, el Martorell o l'Igualada, l'exjugador del Bàsquet Manresa tria un conjunt que destaca per haver anat pujant de categoria cada temporada i que està en creixement.

Del Hoyo fa una visita de reconeixement amb la seva família i es troba les persones que porten el club, Florian Eichstädt i la seva mare, Dagmar. Tot i les bones sensacions inicials, arriben els primers incompliments, com el fet de no poder viure als mobile homes promesos per als jugadors.

Albert del Hoyo té sort i s'instal·la en un pis, rellogat per Eichstädt, però els seus companys inicien un peregrinatge per hotels d'on són expulsats per falta de pagament. Molts d'ells s'instal·len temporalment a casa del manresà. Tres d'ells arriben a ser en un pis per a refugiats en condicions higièniques miserables.

Els Westfalen Mustangs paguen tard des del primer mes de la temporada i només mitja nòmina fins al gener. A partir d'aquí, la marxa del patrocinador principal suposa que no s'aboni res als jugadors, que, en canvi, continuen afrontant els partits i aconseguint bons resultats. Alguns companys de Del Hoyo són expulsats del club estant lesionats i d'altres marxen. El manresà i altres jugadors malviuen recollint ampolles i canviant-les per 25 cèntims per unitat quan són reciclades.

Un cop acabada la lliga, Eichstädt comunica per Facebook que no pagarà perquè no hi ha patrocinador i es declara en insolvència. Ofereix als jugadors 150 euros per oblidar-se del tema quan, en alguns casos, com en el de Del Hoyo, se n'hi deuen més de 4.000. Un dia es presenta al pis i amenaça de fer-los fora. S'inicia una gran baralla i els pren alguns electrodomèstics, però els jugadors resisteixen i el propietari real del pis es posa de la seva banda.

Els jugadors ho posen tot en mans d'un advocat que els aconsella que no marxin del país si ho volen cobrar tot. Quatre jugadors presenten la denúncia i s'està en espera del judici. Mentrestant, sobreviuen amb els ajuts de l'oficina de treball, Job Center, el suport de l'antic patrocinador del club i de les autoritats locals.

Ara mateix, Del Hoyo espera que d'aquí a un mes tingui lloc el judici. Mentrestant, espera poder venir uns dies a casa, d'on està rebent un gran suport.