El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va assegurar ahir que el club «no és part» en el procés judicial que s'ha iniciat contra Sandro Rosell, que segueix a la presó, després que fos detingut la setmana passada per presumpte blanqueig de capitals. «És obvi que afecta la imatge del club, perquè se l'esmenta públicament com a expresident del Barça», va admetre Bartomeu, que creu que aquesta causa no afecta la institució blaugrana.

L'expresident del Barça Sandro Rosell, la seva dona i tres suposats testaferros van ser detinguts la setmana passada, acusats de blanquejar 15 milions d'euros procedents de comissions il·lícites pels drets audiovisuals de la selecció brasilera de futbol i ocultar-los després a Andorra.

L'actual president barcelonista va assegurar que sota la presidència de Sandro Rosell, i quan va ser vicepresident en el mandat de Laporta, «el Barcelona es va beneficiar dels seus contactes per fitxar jugadors com Ronaldinho o impulsar patrocinis per a la samarreta (Qatar)».

«Si en la causa es resol que Rosell es va beneficiar econòmicament del club, i no crec que hagi estat així, actuarem en conseqüència i en defensa sempre dels interessos del club, com hem fet sempre», va advertir Bartomeu. «La gestió del club està degudament auditada i comptem amb una compliance officer que ho audita tot perquè les actuacions del club s'ajustin a la llei», va afegir.

A la pregunta de si s'havia plantejat dimitir, com així li han reclamat aspirants a la presidència el 2015, com Joan Laporta i Agustí Benedito, Bartomeu va ser contundent davant els mitjans al Camp Nou: «ens van votar per sis anys». I està complint el segon any de mandat.

Sense recurs contra Laporta

Bartomeu també va anunciar que dóna per finalitzada l'acció de responsabilitat que en el seu moment el club va presentar contra la junta directiva de Joan Laporta i que, per tant, no recorrerà al Suprem la sentència que fa uns dies va emetre l'Audiència Provincial de Barcelona.

L'Audiència va desestimar el recurs d'apel·lació interposat pel club contra la sentència dictada pel jutjat de primera instància número 39 de la capital catalana, que l'octubre del 2014 va desestimar la demanda de responsabilitat civil per import de 47,63 milions d'euros contra la junta directiva de Joan Laporta.

«No comparteixo moltes de les anàlisis simplistes i reduccionistes que han qualificat de bons i dolents les persones implicades en aquest procés. La sentència de l'Audiència desestima el recurs del club i dels exdirectius», va puntualitzar Bartomeu.

«Desgraciadament, la sentència confirma que el mandat del 2003 al 2010 (el període de Laporta) va acabar amb pèrdues, que estan perfectament acreditades i identificades. Al tancament de la temporada 2009-10 de la junta sortint, aquesta va presentar uns comptes no auditats amb uns beneficis d'11 milions. La reformulació dels comptes de la junta entrant degudament auditats va donar un tancament de més de 79 milions d'euros de pèrdues», va afegir Bartomeu.

El president del Barça va parlar d'aquests dos temes en una roda de premsa que va iniciar confirmant l'arribada de Valverde com a nou entrenador de l'equip amb un contracte de dos anys i un tercer d'opcional. I va afegir que Valverde serà presentat dijous.