El Bosquet de Sant Fruitós de Bages i el monestir de Sant Benet de Bages tornaran a acollir els dies 7 i 8 d'octubre els Benet Games, una proposta d'esports a l'aire lliure que combina activitats d'oci i familiars, música, activitats competitives i zona d'exposicions.

Tot i que inicialment s'havia marcat el primer diumenge d'octubre, com en edicions anteriors, la celebració del festival s'endar rereix una setmana després que la Generalitat fes públic que el mateix 1 d'octubre es farà el referèndum sobre la independència de Catalunya. Davant d'aquesta possibilitat i en tenir en compte que aquest fet disminuiria el seguiment de l'esdeveniment i comportaria dificultats en la gestió de la seguretat, s'ha optat pel canvi.

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages organitza aquest festival, el qual es consolida a l'agenda de propostes lúdiques de primer nivell amb esport, natura i música. Aquests són els elements que defineixen els Benet Games, que enguany tornaran a tenir 40 activitats a l'aire lliure i proves esportives populars i de competició.

Entre les propostes hi trobarem tallers infantils, rocòdroms amb tirolina, bateig de submarinisme, push-bike, pump track, passejades amb ponis i cavalls, entrenament crossfit o inflables, entre altres. Pel que fa a les proves esportives, el festival acollirà una competició de bike trial, les 3 Hores de resistència en BTT, un Open Infantil de BTT, una caminada i pedalada popular i la cursa Four Factors Race.

El festival estarà obert al públic dissabte de 10h a 20h i diumenge de 10h a 15h. S'esperà una gran participació en les activitats. L'accés serà lliure i algunes de les activitats seran gratuïtes. En el cas de les propostes de pagament el cost serà d'1, 2 o 4 benets (un benet equival a un euro).