El defensa portuguès Nélson Semedo va ser finalment presentat ahir com a nou jugador barcelonista per a les cinc properes temporades. L'internacional, de 23 anys i només quatre de professional, va declarar que se sent «preparat» per fer seva una posició, la de lateral dret, que ha dut problemes al Barça des de la marxa de Dani Alves.

Segons va admetre el president, Josep Maria Bartomeu, el fitxatge ha costat al club 30 milions d'euros més variables. No va explicar, però, que aquestes inclouen una clàusula que obliga al Barça a pagar 5 milions d'euros per cada 50 partits oficials que Semedo jugui amb el seu nou equip fins a la finalizació del contracte o d'una eventual renovació. A més, el secretari tècnic, Robert Fernández, que va assegurar que els següents fitxatges es faran sense precipitació, va negar que aquesta contractació suposi la sortida del club d'Aleix Vidal.

Gran evolució

Durant la seva presentació, Semedo va assegurar que «en els dar-rers quatre anys he pogut evolucionar bastant i he millorat el meu estil de joc. Estic preparat per a aquest repte i poden comptar amb mi». Va afegir que «el Barça és un club molt desitjat i tots els jugadors volen ser-hi. No sóc una excepció i tinc ganes de començar a treballar amb l'equip». Tantes, que ha renunciat a la meitat del seu període de vacances, ja que va disputar la Copa Confederacions amb Portugal, i iniciarà immediatament els entrenaments amb tots els seus companys, excepte Ter Stegen i André Gomes.

Per la seva banda, Robert va negar que Semedo fos la segona opció per al lateral, després d'Héctor Bellerín. «Quan busquem millorar l'equip, mai pensem en un pla A i un pla B. No m'agrada parlar d'opcions. Hi ha hagut altres jugadors, però de l'evolució de Nélson hem estat pendents des de temps enrere i al final hem pensat que havia de venir».

Messi torna i Deulofeu firma

La jornada va ser moguda a les oficines del Barça i també al vestidor. Al matí, Gerard Deulofeu va firmar el seu nou contracte com a jugador barcelonista fins al 2019, després que el club pagués els 12 milions d'euros que feien falta a l'Everton per repescar-lo. L'extrem de Riudarenes, que encara no s'ha pogut entrenar amb la resta de companys per culpa d'unes molèsties en l'europeu sub-21, va mostrar-se convençut de les seves possibilitats.

Per la seva banda, dues de les estrelles de l'equip, Leo Messi i Neymar, van avançar, juntament amb Gerard Piqué i Arda Turan, un dia el seu retorn de vacances després que tots quatre intervinguessin en l'acte de presentació al Japó de l'espònsor Rakuten. Tots ells, juntament amb els altres internacionals amb compromisos amb les seleccions el mes de juny, com ara Busquets, Jordi Alba, Iniesta, Digne, Umtiti i el sub-21 Denis Suárez, van presentar-se a fer els controls i a la tarda van intervenir en l'única sessió ordenada per Ernesto Valverde.

El Barça va anunciar que tots els jugadors disponibles faran dues sessions d'entrenament a porta tancada a la Ciutat Esportiva avui, a dos quarts de deu del matí i a dos quarts de set de la tarda. Aquestes es repetiran fins dimecres que ve, quan l'equip agafarà un avió amb destí a la costa est dels Estats Units per disputar un dels torneigs de pretemporada, la Champions Cup. Jugarà partits contra la Juventus (matinada del 24 de juliol), Manchester United (28) i Reial Madrid (31).