«Vaig anar a l'arxiu municipal a buscar informació sobre el Dream Team. Allà hi ha de tot, les coses més sorprenents que et puguis imaginar. Doncs de l'equip de bàsquet dels Estats Units no hi ha res. És ben bé com si algú s'hagués preocupat d'esborrar-ne tot el rastre». Ho explica, tant al llibre com a l'entrevista, el periodista de TV3 Jordi Robirosa, un dels especialistes de bàsquet més veterans del país. Juntament amb un altre històric, en aquest cas del diari Sport, Manuel Moreno, han volgut glossar el pas de les llegendes de l'NBA pels Jocs Olímpics de Barcelona 25 anys després de la seva històrica participació. Ho han reflectit a Dream Team: el equipo que cambió la historia, un assaig que se centra, sobretot, en què va provocar que els professionals debutessin en uns Jocs, en els dies que van passar a Catalunya, les anècdotes i l'empremta que van deixar.

Robirosa explica que el llibre va ser «un encàrrec de l'editorial, i amb Moreno ens vam proposar explicar tot el que vam poder, sense retallar res. No és un llibre amb fitxes tècniques dels partits ni amb dades, sinó amb vivències dels jugadors i històries que segurament no se saben».

Després de Seül

L'entrada de l'equip de l'NBA als Jocs va derivar del fracàs dels universitaris a la cita de Seül, quatre anys enrere, on només van ser bronze. Des d'aquell moment, el comissionat de l'NBA, David Stern, i el president del COI, Joan Antoni Samaranch, van començar a conversar perquè els jugadors de la millor lliga del món fossin a Barcelona.

En el llibre també s'exposa un altre fet cabdal, com va ser l'anunci de Magic Johnson que era portador del virus de la sida, i com aquest fet va provocar que tingués la capacitat de convocatòria per unir els millors jugadors de la lliga, inclosos Larry Bird i Michael Jordan.

Per a Robirosa, «Magic Johnson era el millor de tots ells i un personatge que va transcendir el seu moment». De la mateixa manera, en el llibre es defensa que aquell va ser el millor equip de la història perquè «fins i tot se'n parla ara. Sóc un gran admirador de LeBron James i de Stephen Curry, per exemple, però avui dia em ve molta gent jove, que no els va veure jugar, preguntant per aquelles estrelles. Un duel com el dels Lakers i el dels Celtics no té comparació amb l'actualitat, malgrat els dels Cavaliers i els Warriors».

Les històries del Dream Team, com passejaven per les Rambles, el record que tenen de la ciutat els seus integrants cada cop que en parlen, les seves enganxades i com feien el buit a l'universitari Christian Laettner conformen una lectura amena, entretinguda i enriquidora.