Neymar ja vesteix com a nou jugador del PSG. El brasiler va ser presentat ahir en una multitudinària roda de premsa a París i signa per cinc temporades amb el club francès. Els parisencs van pagar una xifra rècord de 222 milions d'euros pel jugador, en el que suposa el traspàs més car de la història del futbol.

En la seva presentació davant els mitjans, Neymar va assegurar que necessitava «un repte més gran» a la seva carrera. Per la seva banda, va explicar que deixar el Barça «va ser molt difícil», perquè deixa «molts amics» enrere. El brasiler va assegurar que havia intentat marxar del club blaugrana de la millor manera possible, sense faltar al respecte a ningú, i va reonèixer que els últims dies «van ser tensos» a can Barça.

Pel que fa a la famosa foto de Piqué a l'Instagram amb el missatge «Se queda», Neymar va explicar que havia dit al català que no publiqués la foto, perquè encara no havia pres la decisió de marxar. «Va voler fer la broma. És un amic i el respecto», va assenyalar. En aquest sentit, el brasiler va reconèixer que s'havia decidit feia dos dies, i que ho va comunicar a l'entrenador, Ernesto Valverde.

Un nou desafiament

Així ho va expressar el nou jugador del PSG. Un Neymar que en el seu primer dia com a futbolista del club francès va acceptar el repte que suposa liderar el projecte. «Vull ajudar a escriure la història d'aquest club, que té potencial per ser el millor del món», va dir el brasiler. L'exblaugrana, pel qual el PSG ha pagat 222 milions, va dir no sentir-se com el jugador més car de la història, i va negar haver pres la decisió de recalar al club parisenc per diners. «Qui pensi això no em coneix, sempre he buscat la meva felicitat, no els diners».

En aquest sentit, el president del club, Nasser al-Khelaifi, va afirmar a la presentació que Neymar podria guanyar més en altres clubs i que, si ha anat a París, és perquè li agradava el projecte. El president va reconèixer que havia estat el club i no el jugador qui va pagar la clàusula al Barça. A més, considera que el seu fitxatge «és un gran negoci» per a l'entitat, la qual guanyarà més diners dels que ha invertit en el fitxatge.

Neymar, preparat per debutar

El brasiler està impacient per debutar amb el seu nou equip. De fet, es va mostrar disposat a fer-ho avui mateix, en el primer partit de la Lliga francesa, que els enfrontarà a l'Amiens al Parc dels Prínceps. «Sóc una persona a la qual agrada la feina, estic a disposició del club. Si puc jugar, jugaré», va explicar en el transcurs de la roda de premsa. En el duel de demà, està previst que es presenti Neymar a l'afició i, per tant, el matx començarà 15 minuts més tard del que estava previst.

D'altra banda, el fitxatge de Neymar no ha deixat indiferent ningú per les grans quantitats de diners que s'han mogut. En aquest sentit, el sindicat de futbolistes professionals FIFPro va demanar ahir a la Comissió Europea que investigui si els grans fitxatges com el de Neymar vulneren les normes de competència de la Unió Europea.

Aquest sindicat, establert a Holanda, es refereix al fitxatge de Neymar com l'últim exemple d'una escalada inflacionista en el mercat del futbol, dominat «per un selecte grup de rics», va explicar un directiu del gremi.