El FC Barcelona va fer oficial ahir al migdia la contractació del centrecampista internacional brasiler Paulinho Bezerra, de 29 anys i procedent del Guangzhou Evergrande xinès. Paulinho, que serà presentat dijous al migdia, firma per a les properes quatre temporades i la seva clàusula de rescissió serà de 120 milions d'euros.

D'aquesta manera, els blaugrana obtenen el tercer reforç de l'estiu, després de la repesca de Deulofeu per 12 milions d'euros i del fitxatge del lateral Semedo, per 30. Paulinho, que ja va viatjar a Barcelona, passarà revisió mèdica abans de tots els actes de presentació, que tindran lloc l'endemà de la tornada de la Supercopa d'Espanya a Madrid.

El jugador brasiler té una experiència a Europa, durant dues temporades al Tottenham, que no va ser gaire fructífera. Ara jugava a la Xina, on el seu nivell li va permetre tornar a la selecció brasilera, ara preparada per Tite, que ha aconseguit brillants resultats en els darrers mesos.

Paulinho no és un centrecampista de toc, sinó més aviat de potència física, amb la qual cosa pot tapar molt espai, i també d'arribada, amb unxut potent des de mitjana distància. La seva contractació no ha estat gaire ben rebuda per l'entorn blaugrana, al qual agraden centrecampistes de més toc que ell.

Després d'assegurar l'arribada de Paulinho, el Barça se centra ara en els seus dos principals objectius. Qui podria estar més a prop és un altre brasiler, Philippe Coutinho, qui no va viatjar ahir a Alemanya, on en Liverpool disputa avui l'anada de l'eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions contra el Hoffenheim. La seva imatge ja està sent esborrada d'Anfield i la venda podria xifrar-se en uns 100 milions d'euros. Més complexa és l'operació per l'extrem Ousmane Dembélé, qui continua apartat de la disciplina del Dortmund en negar-se a entrenar amb l'equip la setmana passada. Dembélé argumenta que els alemanys li van prometre facilitar-li el traspàs.