El pivot egipci del l'ICL Manresa, Ahmed Khalaf, de només 18 anys i aquest curs al Martorell, va participar ahir en la victòria del seu país davant el Congo (61-65) en el primer partit de classificació per al Mundial 2019. En els 12 minuts que va ser a pista, Khalaf va sumar 2 punts i 2 rebots.

«Estic emocionat per aquesta oportunitat», va dir Khalaf abans del partit al web de la FIBA. I no amagava que la convocatòria amb l'absoluta el va sorprendre: «Pensava que passaria d'aquí a dos o tres anys perquè sóc jove i Egipte té molt bons jugadors».

«Vull continuar sent part de la selecció absoluta, per això vull jugar bé aquest torneig, per poder ser un habitual de l'equip. No vull tornar al meu equip a Espanya i que s'oblidin de mi», afegia Khalaf sobre els tres partits que jugarà. «Vull ser a la selecció cada any i jugar cada partit. Em van convocar i em van dir que hi havia ales lesionats i que em necessitaven. No m'espanta. Necessito demostrar de què sóc capaç. Vull millorar».

Brilla un reforç del Breogán

Al conjunt rival de Khalaf, al Congo, va destacar el pivot Hervé Kabasele, que després d'aquests partits internacionals s'incoporarà al Breogán, líder invicte de la LEB Or. Ahir, Kabasele va anotar 17 punts i va agafar 6 rebots.