El britànic Chris Froome (Sky), quàdruple guanyador del Tour de França, ha confirmat la seva participació en la 101 edició del Giro d'Itàlia que s'ha presentat avui a Milà i que es disputarà entre el 4 i el 27 de maig amb sortida a Jerusalem i arribada a Roma.

Tant la formació britànica amb el mateix corredor han confirmat el repte d'afrontar el Giro i el Tour de França el 2018, un repte que assumeix el líder de l'Sky amb la intenció de guanyar la tercera gran consecutiva en un any, fet que el convertiria en el primer corredor des de Bernard Hinault a guanyar les tres grans proves en el període de 12 mesos.

"Aconseguir la tercera gran en un any i el primer Giro és una gran motivació per a mi i per a l'equip, alguna cosa especial. El moment per a mi és únic després d'haver guanyat el Tour i la Vuelta", va assenyalar Froome.

Pel líder de l'Sky resulta "realment emocionant poder assumir aquest nou repte"."La meva carrera ciclista va començar a Itàlia. Vaig viure allà durant tres anys, quan vaig començar la meva carrera com a professional, ara tinc l'oportunitat de tornar al Giro en una altra circumstància ben diferent. D'alguna manera em sembla una forma de completar un cercle", ha assegurat l'actual guanyador de Tour i Vuelta.

D'aquesta manera s'ha fet realitat el somni de l'organització del Giro, que veurà a Froome a Jerusalem el proper 4 de maig, disposat a igualar en la història al belga Eddy Merckx i al francès Bernard Hinault, els corredors que han aconseguit tenir a la vegada els títols de Tour, Giro i Vuelta.

Froome, nascut a Nairobi (Kenya) fa 32 anys, torna al Giro després de les seves experiències el 2009 amb la samarreta del Barloworld i de 2010 en el seu debut amb l'Sky, quan va ser desqualificat al Mortirolo per agafar-se en un cotxe.

En les dues participacions al Giro el seu millor lloc ha estat el sisè, en una jornada amb final a San Luca, mentre que ha obtingut dues victòries en dos proves: una etapa al Giro de les regions el 2007 i una a la Tirrè Adriàtic de 2013.

En un vídeo realitzat a Austràlia, on Froome es troba de vacances, el campió britànic ha volgut oferir la notícia en plena presentació al Giro.

Tractarà d'aconseguir el doblet Giro-Tour, però en la carrera rosa haurà de batre a l'holandès Tom Dumoulin, els italians Vincenzo Nibali i Fabio Aru i probablement amb l'espanyol Mikel Landa.