L'Atlètic de Madrid va fer el primer pas per ser a les semifinals de la Lliga Europa després de derrotar anit l'Sporting de Portugal en l'anada dels quarts de final per 2-0, amb dianes de Koke i Griezmann a la primera meitat.

El primer gol del partit va arribar als 22 segons, després que Diego Costa interceptés una mala passada del porter visitant. El davanter hispanobrasiler va assistir a Koke, que castigava l'error de l'Sporting i començava a encaminar el triomf de l'Atlètic. I, encara abans del descans, una nova errada dels portuguesos permetia als locals ampliar l'avantatge. Aquest cop el retratat era l'exbarcelonista Jeremy Mathieu i qui aprofitava el regal era Griezmann, que té tots els números per jugar al Barça la temporada que ve.

En el tram final de partit, tot i que havia fet pocs mèrits, el conjunt portuguès va estar a punt de marcar un gol que hauria deixat més oberta l'eliminatòria. Però el porter de l'Atlètic, Jan Oblak, va fer una gran aturada al xut de Bryan Ruiz, i Freddy Montero va enviar la pilota als núvols després de caçar el refús.

En els altres partits d'anada dels quarts, l'Arsenal va aconseguir una victòria contundent davant el CSKA de Moscou (4-1), amb dos gols del gal·lès Aaron Ramsey i dos més del francès Alexandre Lacazette; el Leipzig alemany va superar per la mínima l'Olympique de Marsella (1-0), amb una diana del golejador Timo Werner; i la Lazio va superar el Salzburg austríc per 4-2.