Pep Guardiola va replicar ahir de manera contundent l'agent de jugadors Mino Raiola en la roda de premsa prèvia al derbi de Manchester que l'enfrontarà al United de José Mourinho (18.30 h, Movistar Futbol) i en el qual el seu City ja es podria proclamar campió de la Premier League.

Raiola va dir fa uns dies que el santpedorenc «és un gos, un covard i un zero com a persona». Després d'aquestes paraules del representant de futbolistes, Guardiola va tornar l'atac amb ironia: «Finalment la gent coneix el meu secret. Sóc una mala persona i un covard. Mai he parlat amb ell, però suposo que la seva opinió és perquè Ibrahimovic li ha explicat moltes coses de mi».

Al mateix temps, Guardiola va desvelar una possible bomba del mercat. «Fa uns dos mesos, Raiola ens va oferir Pogba i Mkhitaryan», va dir respecte del francès, encara al Manchester United, i de l'armeni, que al mercat d'hivern va fitxar per l'Arsenal. «Per què ho va fer? Si vol protegir els seus jugadors, per què els ofereix a una mala persona com jo, a un gos?», va seguir Guardiola, que va tancar la rèplica amb humor, en referència a la comparació amb animals: «És lleig, s'ha de tenir més respecte per als gossos».

El títol abans de remuntar?

Guardiola va fer aquestes declaracions un dia abans de poder-se proclamar campió de lliga i, malgrat les seves reticències inicials, va acabar replicant Mino Raiola, amb qui ja havia tingut polèmiques en el passat.

El bagenc pretenia centrar-se només en el partit d'avui contra el United: si guanya, podria alçar el títol de la Premier, fet que suposaria un bàlsam immillorable per pal·liar el desastrós resultat davant el Liverpool a la Lliga de Campions (3-0).